GP delar ut stipendium värt en halv miljon kronor

För fjärde året i rad delar Göteborgs-Posten och Handelshögskolan ut Executive MBA-stipendiet – värt över en halv miljon kronor.
I år kommer stipendiaten bland annat att få besöka universiteten i Seoul och Bangalore.

ANNONS
|

Det var 2021 som GP delade ut stipendiet för första gången. Tillsammans med Handelshögskolan i Göteborg erbjuds vinnaren en plats på Executive MBA-utbildningen, en master med fokus på ledarskap och verksamhetsutveckling tillsammans med 20-30 klasskamrater.

Programmet är på deltid under 21 månader och innehåller två resor: till Yonsei University i Seoul och Indian Institute of Management i Bangalore.

Stipendiet är värt 525 000 kronor och hittills har tre personer tilldelats det.

Tre tidigare pristagare

Den första, Katarina Brud, director vid fordonsanknutna innovations-huben MobilityXlab, inledde sina studier i oktober 2021 och tog examen i juni 2023.

– Det har varit helt fantastiskt, en livsomvälvande resa. Om jag ska beskriva det så har det varit utvecklande både professionellt och personligen. Dels det man lär sig, men också mitt professionella och personliga nätverk. Jag har fått vänner för livet, berättade Katarina Brud i samband med att hon tog examen.

ANNONS

År 2022 tilldelades stipendiet Sandya Lang, hållbarhetschef på jeansmärket Nudie. Och ifjol var det Stefan Edevåg, teknikchef på Hedin Bil, som tog emot stipendiet.

För att kunna bli stipendiat krävs en akademisk examen motsvarande Bachelor, minst tre års relevant arbetslivserfarenhet, mycket goda kunskaper i engelska samt att arbetsgivaren stödjer deltagandet i utbildningen. Ansökan kan lämnas in via detta digitala formulär.

– Samarbetet mellan GU och GP känns viktigt och naturligt då båda parter vill främja det långsiktiga lärandet. Genom utbildning, utbyte av erfarenheter, ökad förståelse och fördjupad kunskap kan människor utvecklas som individer, men också bidra till ett starkare kunskapsorienterat samhälle. Detta går hand i hand med det GP gör varje dag för att skapa insikt och förståelse för skeenden, problem och möjligheter, säger Josefin Meyer, marknadschef på GP.

Ansök senast 10 juni för att ha chansen

En av initiativtagarna till programmet som anordnas genom Handelshögskolan och GU Ventures är Peter Salomonsson, affärsutvecklingschef vid GU School of Executive Education. Han beskriver den tvååriga mastern som en ledarskaps- och verksamhetsutvecklingsutbildning med syfte att ge ett helhetsperspektiv kring verksamheter i både näringslivet och i det offentliga.

Att GP tagits in som samarbetspartner för Handelsutbildningen beror på tidningens roll i regionen, enligt Peter Salomonsson.

– GP:s nya profil passar in i vårt varumärke. För vi ska inte enbart utbilda och forska, vi ska även se till så att forskningen når ut. Det och möjliggöra för ett livslångt lärande, sa han i samband med att det första stipendiet delades ut.

ANNONS

Juryn består av GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist, GP:s marknadschef Josefin Meyer, Handelshögskolans dekan Per Cramér, GU ExEd:s vd Håkan Ericson och affärsutvecklingschef Peter Salomonsson.

Ansökan för årets stipendium är öppen fram till den 10 juni 2024.

Vem som får stipendiet meddelas senast den 9 augusti.

LÄS MER:GP delar ut nytt stipendium värt en halv miljon kronor

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS