Husen på ön Stora Stenskäret till salu i närheten av Göteborg

Kommunalt vatten och ”riktig” toalett saknas, och du måste ha egen båt. Men om du kan stå ut med det finns nu möjligheten att få tillgång till en privat ö.
Det är inte långt från Göteborg heller – husen som nu är till salu ligger på Stora Stenskär i Mjörn.

ANNONS
|

Mellan Alingsås och Lerum ligger sjön Mjörn och det är här objektet ligger. Åtminstone är det inte så ofta det finns möjlighet att köpa två stugor som är enda husen på en ö.

– Visst är det lite unikt att man kan få sig ett eget ställe på det viset, säger mäklaren Robert Larsvik, mäklare på Fastighetsbyrån Alingsås.

Till Stora Stenskär som ön heter får man ta sig med egen båt fem-tio minuter från land, enligt mäklaren. I en vik på ön finns bryggan och på tomten hittar man i dag två fritidshus, Storstugan och Lillstugan som de kallas. De är 40 respektive 25 kvadratmeter stora och i båda finns kök, allrum och sovrum.

ANNONS

På ön finns också en gäststuga med plats för en dubbelsäng, en snickarbod, en bastu precis vid sjön och ett utedass. Det senare komplett med porträtt på väggen av kung Oscar ll och hans hustru Sofia av Nassu, ”som sig bör” som det står i objektsbeskrivningen.

Bladat vad gäller modernitet

Hela fastigheten är på 3 100 kvadratmeter – en del av ön ingår inte i priset – och utgångspriset 3,8 miljoner.

– Vi har bedömt detta som ett marknadspris efter att ha varit där och tittat och jämfört med andra liknande ställen som sålts, säger Robert Larsvik.

– Ägaren har tagit hand och vårdat stället på ett bra sätt och el och liknande är förhållandevis nytt. Samtidigt är kranvattnet på ön sjövatten som renats med eget filter och det är utedass, så det är lite blandat vad gäller moderniteter där ute.

Eftersom ingen annan bor på ön passar objektet den som vill ha ett privat och avskilt boende.

Har ni hunnit märka av något intresse sedan annonsen publicerades?

– Absolut, både från sådana som bor ganska nära och även från de som bor längre bort.

LÄS MER:Eva-Lena från Göteborg har varit flygvärdinna i 37 år – hit åker hon själv på semester

LÄS MER:Fem unika boenden till salu december 2023

LÄS MER:Siesjös bor i huset<br> som kom över isen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS