Klart med ny vd för Göteborgs Hamn

Det är nu klart vem som ersätter avgående vd Elvir Dzanic. Det meddelar styrelsen för Göteborgs Hamn i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det var i februari som Elvir Dzanic lämnade in sin avskedsansökan efter att ha varit vd för Göteborgs hamn sedan 2019.

Idag meddelar styrelsen att man har utsett Göran Eriksson till ny vd. Han kommer närmast från en roll som vd för det indiska bolaget inom det internationella marina logistikföretaget GAC Group.

– Göran är en person med tydligt ledarskap, men samtidigt öppen och resonerande med sin personal och styrelse. Göran är starkt motiverad att åta sig uppdraget att stärka och utveckla hamnen internationellt, inte minst när det gäller energiomställningen till nya bränslen, säger Lars Johansson, styrelseordförande för Göteborgs Hamn, i ett uttalande.

ANNONS

Göran Eriksson tillträder sin nya roll i augusti.

LÄS MER:Göteborgs hamns vd slutar

LÄS MER:Skärpte säkerheten i Göteborgs hamn – nu anses flera anställda vara säkerhetsrisker

LÄS MER:SBB:s resa – från folkaktie till kris och eventuell försäljning

LÄS MER:Bolt Food upphör i Sverige

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS