I Göteborg byggs mängder av kontor, och nyproduktionen är rekordstor.
I Göteborg byggs mängder av kontor, och nyproduktionen är rekordstor. Bild: ADAM IHSE / TT

Kontorsmarknaden i Göteborg växer så det knakar

Göteborg förändras – och det märks genom en enorm mängd nya kontor. Byggverksamheten på kontorsmarknaden i Göteborg är rekordstor, visar en ny rapport från Colliers.

ANNONS
|

Från att vara en hamn- och industristad håller Göteborg på att förvandlas till en modern blandstad med kontor, bostäder, service, parker och gångstråk, rapporterar Fastighetsvärlden.

I en ny rapport från Colliers som skildrar hur pandemin har påverkat vårt sätt att arbeta och vilka förändringar som kan antas bli bestående skrivs om Göteborg att ”det är en helt ny stad som växer fram, och nyproduktionen av kontor är rekordstor”.

”Tuff konkurrens mellan fastighetsägarna”

Rapporten har tittat på stadens kontorsmarknad och vilka krav som användare och investerare ställer på kontor.

”Det finns onekligen ett växande behov av nya, moderna kontor, men det väldiga tillskottet av ny kontorsyta kommer obönhörligen att leda till tuff konkurrens mellan fastighetsägarna”, skriver Karin Witalis, head of research på Colliers, i rapporten.

ANNONS

Vidare hävdar rapporten att kontor är den mest volatila fastighetssektorn, då marknadshyresnivån varierar kraftigt över konjunkturcykeln, och att kontorsmarknaden har blivit ännu mer osäker än tidigare. Trots detta syns ett ökat intresse för kontor av fastighetsinvesterare.

LÄS MER:Skanska bygger i centrala Göteborg – för ca 1 miljard

LÄS MER:Rekordmånga Göteborgsbyggen nominerade till fulhetspris

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS