Modemärket Odd Molly har försatts i konkurs av den danska ägaren Nordic Fashion Brands, som själv hamnat på ekonomiskt obestånd.
Modemärket Odd Molly har försatts i konkurs av den danska ägaren Nordic Fashion Brands, som själv hamnat på ekonomiskt obestånd. Bild: FREDRIK PERSSON / TT

Krisande modemärket i konkurs

Modemärket Odd Molly skulle räddas av dansk klädkoncern efter kristyngda år och rekonstruktion. Nu försätts svenska bolaget i konkurs.

ANNONS
|

Det kristyngda modemärket Odd Mollys svenska bolag har försatts i konkurs i Sverige.

Konkursansökan, som inkom till Stockholms tingsrätt i förra veckan godkändes under onsdagen av domstolen.

Bakom konkursansökan återfinns den danska ägaren Nordic Fashion Brands, som bland annat äger varumärket Noa noa – en koncern som själv hamnat på ekonomiskt obestånd och försatts i rekonstruktion, rapporterar tidningen Ehandel.

Köpte varumärket för 1 miljoner kronor

Det danska bolaget köpte Odd Molly så sent som vid årsskiftet för en miljon kronor.

Det nya ägandet räckte dock inte till för att vända utvecklingen i Odd Molly. Vid tiden för konkursen hade det svenska bolaget skulder på 7,4 miljoner kronor hos Kronofogden, uppger Ehandel.

ANNONS

Bolaget har under lång tid kämpat med miljonförluster, och var nära på att gå i konkurs under sommaren. Bolaget har dessförinnan också genomgått en rekonstruktion.

Under verksamhetsåret 2022 hade Odd Molly en försäljning på 268 miljoner kronor och uppvisade en förlust på 20,1 miljoner kronor.

Från börsnoterat modebolag till fastigheter

Odd Molly grundades 2002 av entreprenören Per Holknekt, vars moderbolag Odd Molly International börsnoterades 2010. På toppen hade Odd Molly International butiker i över 30 länder.

Sedan dess har mycket hänt, bland annat har moderbolaget bytt fokus är sedan 2021 ett fastighetsbolag benämnt som Logistea AB.

Varumärket Odd Molly har sedan dess genomgått en rekonstruktion och var nära på att försättas i konkurs så sent som i somras.

LÄS MER:Ellos räddas av nya ägare och kvarts miljard

LÄS MER:De kan ta över Ellos Group – efter konkursen

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS