Meta släpper sin kvartalsrapport. Arkivbild.
Meta släpper sin kvartalsrapport. Arkivbild. Bild: Thibault Camus/AP/TT

Metas vinst krossade marknadens förväntningar

Metas rapport för det andra kvartalet slog marknadens förväntningar med marginal, rapporterar CNBC.
"Vi har genomgående god tillväxt i våra appar", säger vd:n Mark Zuckerberg i ett uttalande.

ANNONS

Bolaget äger bland annat Facebook och Instagram, och intäkterna under årets andra kvartal uppgick till 39,07 miljarder dollar – cirka 418 miljarder kronor. Marknadsanalytikerna hade förväntat sig 38,31 miljarder dollar i omsättning. Jämfört med i fjol ökade intäkterna med 22 procent, bolaget har därmed sett en tillväxt på över 20 procent under fyra kvartal i rad på årsbasis.

Under det andra kvartalet gjorde Meta en vinst på 5,16 dollar per aktie. Samtidigt hade analytikerna förväntat sig en vinst på 4,73 dollar per aktie, enligt analysföretaget LSEG.

Meta är ett av flera teknikbolag som gjort stora investeringar i artificiell intelligens, vilket vd:n Mark Zuckerberg anser vara nödvändigt för att inte halka efter konkurrensen.

ANNONS

”Vi har haft ett starkt kvartal, och Meta AI är på väg att bli den mest använda AI-assistenten i världen i slutet av året”, säger han i ett uttalande.

Bolaget uppger att 3,27 miljarder människor använde dess tjänster under det andra kvartalet i år.

Metas rapport för det första kvartalet 2024 var även den stark, och bolagets aktie nådde en ny rekordnivå i början av juli. I onsdagens efterhandel ökade aktien drygt fem procent under den första halvtimmen, för att därefter sjunka något.

ANNONS