Efter hösten börsturbulens är Microsoft lika mycket värt som Apple igen. Arkivbild
Efter hösten börsturbulens är Microsoft lika mycket värt som Apple igen. Arkivbild

Microsoft flåsar Apple i nacken

Bara fyra månader efter att Iphonetillverkaren Apple passerat 1 000 miljarder dollar i börsvärde har mjukvarutillverkaren Microsoft på allvar börjat flåsa Apple i nacken när det gäller börsvärde.

ANNONS
|

Det har gått åtta år sedan Apple passerade Microsoft i börsvärde, men nu är Microsoft på väg tillbaka till teknikbjässarnas tron på Wall Street.

Merparten av Apples försprång gick förlorat i kursraset på 23 procent på fyra veckor, som tog fart när Apple den 1 november varnade för en oväntat svag vintersäsong efter tecken på en oväntat svag global efterfrågan på mobiltelefoner.

Apple tog ytterligare ett kliv nedåt efter beskedet från USA:s president Donald Trump om att det lutar åt höjda tullar på kinesiska varor. Samtidigt lyfte aktien för Windowstillverkaren Microsoft, numera i första hand ett molntjänstföretag, med 3 procent i en bred börsuppgång.

ANNONS

Läget just nu är i praktiken jämnt. Båda företag har ett börsvärde på 814 miljarder dollar, eller cirka 7380 miljarder kronor. Det kan jämföras med Sveriges bruttonationalprodukt 2017, som låg på 4579 miljarder kronor.

TT-Reuters

ANNONS