Mr Goxx slår kända investeraren – trots att han är hamster

Mr Goxx är inte den enda som tjänat sig en hacka på att spekulera i kryptovalutor under de senaste åren.
Det som sticker ut är att han tjänar pengar – trots att han är en hamster.

ANNONS
|

Varje morgon vaknar den näringslivsintresserade gnagaren upp i sitt ”kontor”, och inleder dagen med ett träningspass i hamsterhjulet.

Träningspasset livesänds på Twitch, och Mr Goxx har även ett Twitter-konto som ständigt uppdaterar de nästan 12 000 följarna om hamsterns investeringsval.

Mr Goxx hjul är nämligen ett lyckohjul med en mängd olika kryptovalutor som vinstalternativ. Tillgången som hjulet stannar vid blir Mr Goxx investeringsval. Huruvida hamstern sedan vill sälja eller köpa en valuta bestäms av de två tunnlarna ”köp” och ”sälj” som han kan välja att springa genom.

De två tyska män som ligger bakom Mr Goxx framgångar vill vara anonyma, men berättar för BBC om hur de kom på idén till experimentet.

ANNONS

– Det verkar som att de flesta från vår generation känner att det inte finns någon annan möjlighet (till att spara ihop pengar) än att kasta stora delar av sparkassan på kryptomarknaden, utan att ha en aning om vad som egentligen pågår där. Så vi skämtade om huruvida en hamster skulle kunna göra smartare investeringsbeslut än vad en människa kan.

Likt många investerares framgångssagor har Mr Goxx resa inte varit helt friktionsfri.

En månad efter starten i juni var hans kryptoportfölj Goxx Capital på omkring 3 000 kronor ned drygt 7 procent. I slutet av september har dock lyckan vänt för stjärninvesteraren Mr Goxx, och han kan nu visa upp en avkastning på nästan 20 procent. Enligt BBC slår alltså Goxx Capital Londonbörsen FTSE 100 och New York-börsen Dow Jones under samma tidsperiod. Till och med Bitcoin och investeringsnestorn Warren Buffets firma Berkshire Hathaway får se sig slagna av Mr Goxx och dennes fingertoppskänsla.

För BBC vill Mr Goxx ägare förtydliga att det hela rör sig om ett skämt, samt att ingen bör ta Goxx Capital investeringsval som något råd. Däremot verkar hamsterns framfart ha väckt många följares intresse för ny teknik.

– Sedan min hamster började med sitt företag har många personer börjat att fråga mig om hela den här grejen med krypto. Mestadels människor som vanligtvis hade sprungit i väg så fort de hade hört ordet ”blockkedja”, säger Mr Goxx anonyma ägare till BBC.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS