Polestar rekryterar ny designchef från Audi

En tysk ersätter en österrikare som designchef på Polestar. Och den nya chefen Philipp Römers har precis som sin företrädare en bakgrund i Volkswagen-sfären.

ANNONS

Polestar, med huvudkontor i Göteborg, byter designchef – en nyckelroll där det handlar om att mejsla ut hur det nya prestandamärket egentligen ska se ut. Och den som ska ansvara för designen för de kommande modellerna blir Philipp Römers, meddelar bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen. Philipp Römers har precis som sin företrädare Maximilian Missoni – liksom vd Thomas Ingenlath – en bakgrund inom Volkswagen-gruppen.

Att design är viktigt för märket visar sig också i att Thomas Ingenlath själv är designer i grunden – och var designchef hos Volvo Cars och Skoda innan han blev vd på Polestar.

Philipp Römers har 25 års erfarenhet av fordonsdesign och har bland annat varit chef för exteriördesign på Audi, det tyska premiummärket som hör till Volkswagen-sfären. Han har varit med och designat Audis nya elektriska modeller, till exempel Audi Q6 e-tron.

ANNONS

Lämnar för nytt bilmärke

– Polestar är förebilden för ett designdrivet bilmärke och det är en stor ära för mig att få ansvaret för designavdelningen. Jag ser fram emot att arbeta med det kreativa teamet för att designa nästa generations Polestar-bilar, säger Philipp Römers i ett uttalande.

– Philipps moderna inställning till fordonsdesign och erfarenhet från lyx- och prestandasegmentet kommer verkligen att vara en tillgång för oss när vi tar nästa steg i att utveckla vårt modellutbud, säger Polestars vd, Thomas Ingenlath, i ett uttalande.

Den nuvarande designchefen, österrikiske Maximilian Missoni, lämnar Polestar för andra uppdrag, meddelar Polestar. Han var en av de designansvariga på Volvo Cars innan han kom till Polestar och arbetade innan dess inom Volkswagen-sfären.

– Han lämnar på eget initiativ för ett nytt jobb, men det jobbet är inte annonserat ännu, så där får man vänta ett par veckor innan det kommer ut, säger pressansvarige Theo Kjellberg på Polestar.

Designat märket från grunden

Polestars vd Thomas Ingenlath, som arbetat tillsammans med Maximilian Missoni både på Volvo Cars och Polestar, säger i ett uttalande att Missoni varit viktig för utvecklingen av Polestar som ett självständigt märke från Volvo.

– Max etablerade vår innovativa design som kombinerar estetisk design, lyx och prestanda på ett sätt som verkligen är Polestar.

ANNONS

Hitills har Polestar lanserat fyra modeller: Polestar 1, 2, 3 och 4 – samt visat upp modellerna 5 och 6, där de två senare kommer att bli lyxiga elbilar som ska konkurrera med till exempel Porsche.

Philipp Römers börjar arbeta på Polestar 1 januari.

LÄS MER:Nya Polestar 4 – en rullande lyxlounge

LÄS MER:Storförlust för Polestar

LÄS MER:Viktig lansering av Polestar 4 – när marken skakat under märket

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS