Porrsurfande man fick sparken – kan få skadestånd

Mannen fick sparken efter att ha blivit påkommen med att porrsurfa på arbetstid, rapporterar Aftonbladet. Nu tar facket strid – och kräver arbetsgivaren på 80 000 kronor i skadestånd.

ANNONS
|

Mannesn arbetsgivare – ett företag i Skåne – upptäckte att den anställde använde mycket data på sin jobbmobil.

När arbetsgivaren – utan att den anställdes visste om det – gick igenom mobiltelefonen upptäcktes att datan bland annat gick åt till en hel del porrsurfande.

Konsekvensen blev att mannen fick sparken.

LÄS MER:Här är de dyraste bostäderna som såldes i Göteborg i september

Sökhistorisk i mobilen är att betrakta som personuppgifter, vilka arbetsgivaren inte har rätt att rota i, enligt facket, som anser att det aktuella företaget brutit mot dataskyddsförordningen. Facket kräver nu att mannen ska få 80 000 kronor i skadestånd.

Facket har lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen. Innan en prövning kan bli aktuell har parterna dock tre veckor på sig att försöka lösa tvisten på egen hand.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS