Serneke-ägarens vd lämnar

Karlastaden-ägaren Doxas vd Victor Persson lämnar rollen som vd i fastighetsbolaget, det meddelar Doxa i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Karlastaden- och Sernekeägaren Doxa kommer behöva leta efter en ny permanent vd. Detta sedan bolagets högsta chef Victor Persson valt att kliva ned från posten, enligt ett pressmeddelande på från Doxa på måndagsförmiddagen.

Ordföranden: ”Önskar honom lycka till”

– Victor har varit vd i snart tre år, en tid som har varit väldigt intensiv för Doxa, särskilt efter förvärvet av Serneke – närmast dygnet-runt-arbete sedan förvärvet, säger Doxas storägare och styrelseordförande Greg Dingizian när han får frågan om varför Victor Persson väljer att kliva ned från vd-posten.

Det handlar inte om något avsked, utan ett beslut fattat av Victor Persson i samförstånd med Doxas styrelse, uppger Greg Dingizian.

ANNONS

– Det var Victors önskan i samförstånd med oss. Jag vill bara å styrelsens vägnar tacka Victor för hans stora och viktiga insats, fortsätter storägaren.

Tidigare Skanska-topp tar över som tillförordnad vd

Victor Persson, som tog över vd-posten i det skånska investmentbolaget Doxa 2021 ersätts nu av den tidigare Skanska-toppen Kaj Grönvall.

Kaj Grönvall har också haft toppositioner i Erik Selins fastighetsbolag K-fastigheter, senast i rollen som senior rådgivare. Han har dessutom suttit i styrelsen för Serneke Sverige.

Han går nu in som tillförordnad vd medan Doxa söker en permanent lösning.

”Det känns väldigt bra att vi snabbt lyckats rekrytera Kaj Grönvall som tillförordnad vd. Kaj har relevant ledarerfarenhet samt erfarenhet från att arbeta i noterad miljö”, kommenterar Greg Dingizian.

Vd lämnar veckan efter Ola Sernekes sorti

Investmentbolaget Doxa, med rötter från Malmö, blev en Göteborgsangelägenhet när bolaget under våren 2023 meddelade att de ville köpa ut Serneke Group från börsen. De har sedan utköpet gjort stora omstruktureringar i Karlastaden-utvecklaren, med flera omfattande nedskärningar som följd. Grundaren Ola Serneke har under tiden också lämnat alla lednings-uppdrag i bolaget som bär hans namn.

I förra veckan stod det också klart att Ola Serneke inte längre har en post i Doxas styrelse.

GP söker Victor Persson för en kommentar.

LÄS MER:Sms:en bakom Karlastadsaffären

LÄS MER:Ola Serneke lämnar sina styrelseuppdrag i Doxa

LÄS MER:Ola Sernekes två ansikten

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS