Serneke bygger nya simhallar i Göteborg

Entreprenadbolaget Serneke ska på uppdrag av kommunen bygga två nya simhallar i Göteborg. Ordervärdet uppges uppgå till omkring 400 miljoner kronor.

ANNONS
|

Bygg- och anläggningsbolaget Serneke Sverige ska bygga två nya simhallar i Göteborg på uppdrag av idrotts- och föreningsförvaltningen i kommunen.

Badhus för hundratals miljoner

De nya simhallarna, den ena i Askim, och den andra i Kortedala har tillsammans ett ordervärde på omkring 390 miljoner kronor, enligt kommunen.

– Det är klart väldigt glädjande och välbehövligt, inte bara här utan i hela Sverige då många simhallar börjar bli gamla och slitna, säger Sernekes presschef Johan Live.

Simhallarna i Göteborg är inte de första badhusen som Serneke har uppfört.

– Vi har byggt flera simhallar runt om i Sverige och det senaste som man kanske vill nämna är den stora simhallen i Linköping. Det är komplext att bygga simhallar så det gäller att man vet vad man gör, fortsätter Johan Live.

ANNONS

Så är simhallarna utformade

Det nya badet i Askim kommer ersätta den gamla simhallen från 70-talet och är planerad att uppföras intill byggnaden på Gärdesvägen.

Simhallen i Kortedala ska byggas på Tideräkningsgatan på den fastighet där ishallen Isdala tidigare låg.

Båda simhallarna kommer innehålla två bassänger, en 25-metersbassäng samt en undervisningsbassäng. Tillsammans med tillhörande omklädningsrum, dusch och personal- och teknikytor uppskattas simhallarnas storlek till 4 400 kvadratmeter.

Entreprenaden väntas stå färdigt för allmänheten under våren 2027.

GP har sökt Idrotts- och föreningsnämndens ordförande för en kommentar.

LÄS MER:Stor brist på simhallar i Göteborg – bara en byggd på över 40 år

LÄS MER:Moderaterna vill satsa miljarder på idrott i Göteborg

LÄS MER:Simhallar rustas upp – Askim först ut

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS