Karlatornet är snart helt färdigställt.
Karlatornet är snart helt färdigställt. Bild: Olof Ohlsson

Serneke säljer entreprenadverksamheten till tyskt investmentbolag

Sernekes entreprenadverksamhet säljs till tyska investeringsbolaget Mutares. Det meddelar Serneke Group i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Investmentbolaget Doxa köpte Sernekes byggimperium för drygt ett år sedan. Nu säljer man dotterbolagets entreprenadverksamhet till det tyska investeringsbolaget Mutares, vilket innebär att Serneke kommer att vara en renodlad projektutvecklare.

Verksamheten värderas till cirka 1,5 miljarder kronor och försäljningen uppgick till omkring 1,1 miljarder kronor.

För en månad sedan genomförde Doxa en fullt garanterad nyemission av aktier på cirka 643 miljoner kronor för att stärka företagets finanser. Bolaget har sedan tidigare meddelat att man genomför en strategisk översyn av alternativ för att dela upp verksamheten i två separata bolag, ett för entreprenad och ett för fastighetsutveckling.

LÄS MER:Klart: Skånska Doxa köper Sernekes byggimperium

LÄS MER:Serneke entreprenad till salu

LÄS MER:Ola Serneke lämnar som vd

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS