Snusbrist efter brand i Göteborgsfabriken

I mars brann det i Swedish Matchs fabrik i centrala Göteborg – nu meddelar företaget att vissa produkter inte levereras som vanligt som en följd av branden.
”Vi tar detta på största allvar”, skriver Swedish Match nordiska koncernchef Annette Rosengren i en kommentar till GP.

ANNONS
|

Flera butiker har bunkrat snus efter branden på Swedish Matchs fabrik i Göteborg. Nu upplever företaget leveransproblem av vissa produkter, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

”Branden i mars var en utlösande faktor, och vi har inte kunnat komma tillbaka till full leverans men vissa butiker har även köpt på sig större volymer än normalt”, skriver Annette Rosengren i kommentaren.

Brist i Norge

Enligt Swedish Match har företaget nu ökat produktionen för att komma ikapp – och man hoppas på att få ordning på leveransproblemen under sommaren.

”Vi tar detta på största allvar”, skriver Annette Rosengren.

Förra veckan rapporterade TT att butikshyllor i Norge gapar tomma som en följd av branden.

ANNONS

När GP frågar om det rör sig om snusbrist även i Sverige meddelar bolaget att de inte har möjlighet att kommentera frågan ytterligare, utan hänvisar istället till kommentaren från Swedish Match nordiska koncernchef Annette Rosengren.

LÄS MER:Snusbrist i Norge: "Vi beklagar"

LÄS MER:Nytt larm från snusfabriken

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS