Spökhuset från ”Stranger things” till salu

Nu kan alla ”Stranger things”-fans leva ut sina värsta mardrömmar och köpa det ikoniska och hemsökta Creel-huset för över 16 miljoner kronor.
Vardagsrummet är perfekt för Hellfire-möten och i den angränsande hallen kan man spela ”Dungeons & dragons”, står det i annonsbeskrivningen.

ANNONS
LocationUSA|
|

Säsong fyra av ”Stranger things” följer ungdomarna när de kämpar med demonen Vecna från den spegelvända upp-och-ner-världen som sakta med säkert försöker ta över staden Hawkins.

Ondskan i det lilla samhället återvänder minst sagt i säsong fyra – och är mörkare än i tidigare säsonger.

Flera av scenerna utspelar sig i det ikoniska Creel-huset som en gång i tiden tillhörde familjen Creel, och det var också platsen för Vecnas näste.

Vardagsrum perfekt för Hellfire-möten

Nu kan huset på över 550 kvadratmeter med sex sovrum och fem badrum bli ditt för drygt 16,5 miljoner svenska kronor.

På flera av bilderna syns tydligt att möblerna från serien fortfarande står kvar. Ägaren eller mäklaren har dekorerat med skelett och det är går att ana en minst sagt kuslig stämning.

ANNONS

Även om huset gjordes om inför inspelningen, kan fortfarande alla som har sett serien känna igen flera av rummen.

”Den majestätiska matsalen där telekinesi (att med blotta viljan förflytta föremål) inte längre utövas under måltiderna, en angränsande hall för att spela ”Dungeons & dragons” och ett vardagsrum som är perfekt för möten i Hellfire-klubben”, står det i annonsbeskrivningen.

Ägare återskapade huset från 1880-talet

Huset byggdes år 1882 och är beläget i Rome i den amerikanska delstaten Georgia, även om säsong fyra utspelar sig mestadels i delstaten Indiana.

Genom åren har den tidigare ägaren renoverat och ändrat den ursprungliga formen, och fram till för några år sedan användes villan som ”Bed & breakfast”. Men när den nuvarande ägaren, som inte velat uppge sitt namn, köpte huset 2019 ville denne återskapa dess forna glans.

Enligt TMZ ska producenterna ha varit ute efter ett hemsökt hus och kontaktat ägaren i juli 2019 och frågat om de fick använda platsen för en filminspelning.

Tidningen har också uppgifter om att ägaren i själva verket älskar huset och inte vill sälja det, men att denne ska ha velat se hur stort intresset var för huset efter den stora ”hajpen kring serien”.

LÄS MER:Recension: ”Stranger things” säsong 4 – Netflix

LÄS MER:Så har det gått för ”Stranger things”-barnen

LÄS MER:Är det nu ”Stranger things” blir kass?

ANNONS