Superstjärnans smink till Sverige

Expansionen mot skönhetsprodukter och lädervaror har vänt utvecklingen i Spice Girls-stjärnan Victoria Beckhams blödande modemärke. Nu lanserar superstjärnan sitt smink i Sverige.

ANNONS
|

Intresset för forne Spice Girls-stjärnan Victoria Beckhams modemärke har efter flera tuffa år vaknat.

Under förra året steg försäljningen med 52 procent till 89 miljoner pund, motsvarande 1,2 miljarder kronor. Den rusande omsättningen innebar att förlusten i modebolaget minskade från motsvarande 12 miljoner 2022 till 2,7 miljoner kronor förra året, rapporterar brittiska The Guardian.

Det växande intresset följer på en lyckad expansion mot skönhetsprodukter samt lädervaror, särskilt bälten.

Omstruktureringen och ompaketeringen av Victoria Beckhams modemärke påbörjades efter att riskkapitalbolaget Neo investerade 30 miljoner pund i företaget 2017, skriver The Guardian.

Drottning och modell-kändis i hennes klänning

En annan faktor bakom försäljningsökningen är förra årets succéprodukt – en klänning som bland annat burits av reality-kändisen Kendall Jenner och Spaniens drottning Letizia.

ANNONS

Trots det senaste årets framgångar så var bolaget nära att gå under så sent som 2022. Då räddades modemärket genom att Victoria Beckham och hennes make, fd fotbollsproffset David Beckham, tillsammans med riskkapitalbolaget Neo, investerade ytterligare 6,9 miljoner pund.

Skönhetsdivisionen i Victoria Beckhams bolag har sedan 2019 också tillhandahållit ett sminkmärke vars produkter konkurrerar i lyxsegmentet.

Exempelvis kostar ett läppbalsam 425 kronor.

Nu kommer hennes smink även säljas i Sverige, uppger skönhetsbloggen Daisy.

Dock enbart i Cow Parfymeri i Stockholm, uppger butiken för bloggen.

– Vi har haft en dialog igång med Victoria Beckham Beauty i fyra år och nu är det rätt läge, säger Wenche Hughes som är en av ägarna till Cow parfymeri, rapporterar bloggen.

LÄS MER:Kraftigt vinstlyft för Bianca Ingrossos bolag

LÄS MER:Kemikalieinspektionen anmäler Caia Cosmetics – ska ha haft giftigt ämne i smink

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS