Torsten Jansson köper lokalt företag för en krona

Torsten Janssons New Wave Group köpte på fredagen det göteborgska outdoorbolaget Tenson. Köpeskilling: en krona.

ANNONS
|

Göteborgska Tenson som är ett outdoor- och lifestylevarumärke i Göteborg har under de senaste fyra åren genomgått en omstrukturering, där man också laddat om varumärket och har sett över produkt- försäljnings- och marknadsstrategier.

Under 2022 omsatte bolaget 130 miljoner kronor och gjorde en förlust efter skatt på cirka 8,5 miljoner kronor.

Nu går göteborgska New Wave in som ny ägare, efter att Torsten Jansson köpt Tenson för en krona.

Uppköpet kommer att ge bolaget starkare ekonomiska muskler och nya möjligheter framöver.

Det är inte första gången Torsten Jansson köper ett krisande företag för en krona. Varumärket Craft Sportswear, hade en liknande historia. Det visade sig bli en av de bästa affärer han gjort.

ANNONS

– Tenson passar perfekt in i vår verksamhet inom sport och fritid och vår strävan att bredda oss inom outdoorsegmentet. Synergierna som följer av förvärvet av Tenson kommer att skapa möjligheter för snabb tillväxt både försäljnings- och lönsamhetsmässigt och helt andra möjligheter till geografisk expansion, säger Göran Härstedt, New Wave Groups vice koncernchef i en kommentar till förvärvet.

LÄS MER:Torsten Jansson: Tio hus gör dig inte lyckligare

LÄS MER:Så mycket tjänar vd:arna för Göteborgs börsbolag

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS