Trumps nya drag – säljer digitala samlarbilder

Donald Trump har släppt en samling digitala samlarbilder på sig själv – föreställande bland annat en elefantryttare, superhjälte och astronaut.

ANNONS
|

NFT, eller ”non-fungible tokens” exploderade som fenomen under 2021. Det är en metod för att skapa unika digitala verk som lagras i en blockkedja, vilket gör att ägandeskap kan verifieras.

Nu, en månad efter att Donald Trump annonserade att han ställer upp i nästa amerikanska presidentval, släpper ex-presidenten en egen serie med NFT. I en reklamfilm berättar Trump att man som köpare av bilderna kan vinna allt från en middag med Trump, ett Zoom-samtal eller autografer.

Trump: ”Bättre än Lincoln... och Washington”

Donald Trump hinner dessutom säga att han var en bättre president än såväl Abraham Lincoln som George Washington, samt att bilderna utgör utomordentliga julklappar.

ANNONS

Bilderna – som föreställer Trump som bland annat superhjälte – kostar 99 dollar, motsvarande ungefär 1 000 kronor, och finns i 45 000 exemplar. På fredagsförmiddagen uppgav hemsidan där man köper bilderna att samtliga var slutsålda.

NFT-marknaden har precis som kryptomarknaden minskat kraftigt under 2022. Enligt amerikanska nyhetssajten CBS minskade NFT-försäljningar med 77 procent under tredje kvartalet i år jämfört med föregående år.

LÄS MER:Därför säljs digital konst för rekordbelopp

LÄS MER:Så fick musikindustrin oss att sluta ladda ner

LÄS MER:Dolda jättebolaget får in miljoner – på bakgrundsljud

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS