Vinggruppens flygbolag Sunclass Airlines meddelar i ett internt mejl att samtliga anställda på bolaget sägs upp.
Vinggruppens flygbolag Sunclass Airlines meddelar i ett internt mejl att samtliga anställda på bolaget sägs upp. Bild: Vidar Ruud

Uppgifter: Stordalens flygbolag säger upp all svensk personal

Enligt uppgifter till Aftonbladet säger Petter Stordalens flygbolag Ving upp all svensk personal. Detta efter att facket sagt nej till lönesänkningar för samtliga anställda på bolaget.

ANNONS
|

Charterjätten Ving, som ägs av Petter Stordalen, har sedan tidigare krävt att alla anställda ska gå ner i lön. Efter att facket motsatt sig förslaget har förhandlingarna nu brutits och hela den svenska kabinpersonalen kommer att sägas upp. Det rapporterar Aftonbladet.

Det är i ett internt mejl från Vinggruppens flygbolag Sunclass Airlines som det framgår att samtliga personer i den svenska personalstyrkan sägs upp från bolaget.

I mejlet, som Aftonbladet tagit del av, skriver Bent Erlandsen, chef för den operativa verksamheten, bland annat:

”Tyvärr slutade förhandlingarna i oenighet och utan godkännande av lönemodellen. Det är därför med djup ånger som vi bara har valet kvar att arbeta med lösningar som kommer att leda till uppsägning av all svensk kabinpersonal.”

ANNONS

”Inte sagt upp några svenska medarbetare”

Det handlar om totalt ungefär 180 personer, samtliga i den svenska personalstyrkan.

”Jag är verkligen ledsen över slutet av denna långa period. Jag vet att det kommer att få allvarliga konsekvenser för många, men jag vet att vi hela tiden har strävat efter att vara öppna och direkta om de konsekvenser som vi som företag har haft. Det har varit en brutal sommar för alla inblandade och det verkade inte finnas någon som på något sätt kunde förutsäga att vi skulle hamna i denna sorgliga situation”, skriver Bent Erlandsen i mejlet.

Aftonbladet har varit i kontakt med Sunclass Airlines kommunikationschef Lisbeth Nedergaard, som inte vill bekräfta uppgifterna.

– Vi har ännu inte sagt upp några svenska medarbetare, men vi har varnat för att vi kanske måste göra det i ett senare skede. Vi försöker fortfarande att få till en lösning, säger hon till tidningen.

ANNONS