Västsvenska kedjan säljs för 3,7 miljarder

Det västsvenska hemelektronikföretaget Netonnet slås samman med norska Komplett.
”Vi vill göra samma sak som idag – samtidigt som vi blir dubbelt så starka", säger Susanne Holmström, vd på Netonnet i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Netonnet, Komplett och Kompletts dotterbolag Webhallen kommer att fortsätta verka som fristående varumärken. Netonnet bildades 1999 i Borås, där man både har sitt huvudkontor och centrallager. 2021 omsatte bolaget 7,5 miljarder kronor.

Tillsammans får de båda företagen en marknadsandel på tio procent i Norden, uppger de i ett pressmeddelande.

Netonnet och Webhallen har butiker i Göteborg. Komplett drivs som en e-handel för hemelektronik.

Noterat på Oslobörsen

Avtalet innebär att Komplett Group förvärvar samtliga aktier i Netonnet för 3,7 miljarder kronor. Företaget kommer fortsättningsvis att vara noterat på Oslobörsen.

"Vi ser tydliga synergier mellan Netonnet och Komplett. Båda organisationerna har ett mycket starkt kundfokus och sätter alltid kunden först. Vi har likheter i företagskultur och attityd, och vi kompletterar varandras styrkor. Vi vill göra samma sak som idag – samtidigt som vi blir dubbelt så starka", säger Susanne Holmström, vd på Netonnet i ett pressmeddelande.

ANNONS

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS