Volvo Cars säljer allt fler elbilar

En ökad försäljning av laddbara bilar i Europa – det är förklaringen till att Volvo Cars ökade sin försäljning med sex procent i juli. I USA och Kina minskade dock försäljningen.

ANNONS

Volvo sålde 57 447 bilar i juli, vilket innebär en ökning med sex procent jämfört med samma period i fjol. Och försäljningsökningen hänger samman med en tydlig ökning av de laddbara bilarna. Det helelektriska bilarna och laddhybriderna ökade med 49 procent jämfört med samma period ifjol. De laddbara bilarna står tillsammans för en fjärdedel av märkets försäljning.

– Vi är glada att kunna rapportera ännu en månad av försäljningsökning, som till stor del drivs av försäljningen i Europa trots en allmänt utmanande marknadssituation, säger marknadschefen och vice vd:n på Volvo Cars, Björn Annwall, i ett uttalande.

Försäljningen i Europa ökade med 40 procent. I USA minskade dock den dock totalt med 11 procent – medan laddhybrider ökade, minskade försäljningen av helelektriska tydligt. Volvo Cars har skjutit på försäljningen av populära elektriska suven EX30, som tillverkas i Kina, i USA på grund av landets höga tullar mot import från Kina.

ANNONS

Även i Kina minskade försäljningen, med hela 31 procent. I Kina minskade även försäljningen av elektriska modeller, vilket berodde på minskat intresse för laddhybrider.

LÄS MER:Hotet mot Volvo Cars: Tullarna kommer att kosta miljarder

LÄS MER:Svenska börssparare flydde Tesla i sommar

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS