Sedan 1991 har Folkspel betalat ut över 17,5 miljarder kronor till de som valt att sälja exempelvis bingolotter, skriver Henrik Lindroth.
Sedan 1991 har Folkspel betalat ut över 17,5 miljarder kronor till de som valt att sälja exempelvis bingolotter, skriver Henrik Lindroth. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Folkspel inte de enda som ska bidra till barnidrotten

Vi är fullt medvetna om att överskottet vi betalar ut till föreningar inte räcker för att täcka allt, skriver Henrik Lindroth i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Replik

16/10 Pengarna verkar aldrig räcka till barnidrotten

Signaturen ”Fotbollsmamman Monika” undrar vad Folkspel menar med att ”allt överskott går till barn och idrott och att ingen ska lämnas utanför”.

Vi är en ideell organisation helt utan privata ägarintressen och kan och ska betala ut hela vårt överskott till föreningslivet. Vårt uppdrag är att erbjuda de föreningar och organisationer vi representerar att sälja lotter för att på så vis skapa intäkter till sin verksamhet. Sedan starten 1991 har vi betalat ut över 17,5 miljarder kronor till de som (frivilligt) valt att sälja exempelvis bingolotter.

Vi är fullt medvetna om att överskottet vi betalar ut till föreningar och organisationer inte räcker för att täcka allt, men vet också att det genom åren är betydande summor som gjort och gör skillnad.

ANNONS

”Fotbollsmamman Monika” påpekar att hon, trots Folkspels bidrag, känner familjer vars barn inte tränar något för att de inte har råd med medlemsavgiften. Det är givetvis ett samhällsproblem som måste tas på största allvar. I frågan är vi många som har ett ansvar. Stat och kommun, privata aktörer och företag och inte minst fler höjda röster likt den ”Fotbollsmamman Monika” bidrar med.

Henrik Lindroth, kommunikations- och marknadsansvarig Folkspel

LÄS MER:Uppesittarkvällen räddar föreningslivets ekonomi

LÄS MER:Så blev Sävehof världens största handbollsförening

ANNONS