Dags för söta semlor

ANNONS
|

Den 16 februari är ett datum att lägga på minnet för Ture Sventon och andra semlefantaster. Då infaller årets fettisdag. Förr skulle semlorna hjälpa oss med lite extra hull inför fastan, men nu mumsar vi i oss semlor av alla de slag och storlekar redan innan julstöket dansats ut. För vi svenskar är sannerligen ett folk som älskar våra fettisdagsbullar. Bara under fettisdagen köper vi uppemot fem miljoner semlor. Enligt branschorganisationen Sveriges Bagare och Konditorer äter vi per år normalt 4-5 semlor – och då är inte våra hembakade temlor inräknade i detta.

Vill man ha variation på sin semla är det en tacksam sötsak när det kommer till smakkompisar. Mandel, vetebulle och grädde, som är själva grunden i semlan, stormtrivs med smaker som kardemumma, saffran, citrus och mycket annat. Prova exempelvis att smaksätta bullen, fyllningen eller grädden och du har en helt ny variant av vår älskade semla. Här delar vi med oss av tre nytänkande varianter där saffran, lingon och apelsin får hjälpa till att sätta piff på semlan.

ANNONS

För att bevara saftigheten i bullarna är det viktigt att frysa in dem så fort de svalnat och bara tina just så många bullar man behöver till varje gång.

ANNONS