00-talet dominerar på Way Out Wests runway – det här har festivalbesökarna på sig

Älgarna är inte längre kungar i Slottsskogen. Way Out West-besökarna har tagit över Göteborg och GP har jagat modelejon på savannen. Musiken i all ära men det är inte Way Out West om vi inte försöker svara på frågan: Vad har besökarna på sig i år?

ANNONS
|

Musik är inte den enda kulturyttringen när Slottsskogen blir Way Out West-skogen. Det rotas längst in i garderoben och planeras i veckor i förväg för att göra bästa möjliga intryck på sina medbesökare.

– Vi har gått fram och tillbaka i den där jävla gruppchatten. Debatterat om väder, om färg och form, om vad den andra ska ha så vi inte har samma sak, säger Lovisa Henriksson, iklädd något av ett favoritplagg i 2023 års upplaga av Way Out West Fashion Show: avklippta jeans som precis når ner till knäskålarna.

”Y2K”-mode och jeans i massor

Denimtyget dominerar som vanligt på benen. I år är det fler än vanligt som kombinerar sina jeans med en överdel i samma material. En så kallad Canadian tuxedo syns vart du än vänder huvudet på området. Ibland drar det åt cowboy-hållet. Lite som Heath Ledger och Jake Gyllenhall i filmklassikern ”Brokeback mountain”, sommarscenerna då. Ibland drar det mer åt Justin Timberlake och Britney Spears på röda mattan-hållet. ”Y2K”-modet. Början av 2000-talet som dominerades av lågmidjade byxor, färgglada överdelar och magtröjor. Och ”snabba” glasögon. Stella Björcke har på sig sådana.

ANNONS

Har du snappat upp det nyligen?

– Nej, det är faktiskt längesen. Helt ärligt. Den roliga storyn är att det här är mina springglasögon, köra bil-glasögon. Jag glömde mina vanliga glasögon, så det här är reserven.

Hon är i vilket fall som helst inte ensam om att ha på sig glasögon som är strömlinjeformade.

Fotbollströjor och vida siluetter inspirerar

I övrigt syns såväl retro fotbollströjor som bikerjackor. Skinnjackor med text och mönster i mängder. Det är spretigt och färgglatt. Det är ont om tajta byxor dock. Jeansen ska helst av allt inte röra benen. De är ofta så breda att de nästan flyter ihop och blir till en kjol.

Det kan kännas som en tävling med alla engagerade besökare som anstränger sig ordentligt för att ha snygga kläder. För Hanna Ibrisagic är den rika floran av utstyrslar och stilar snarare inspirerande.

– Man tar ju så mycket inspiration från andra när man väl är här. Typ ”shit, så här ska jag typ göra i morgon”, säger Hanna Ibrisagic

LÄS MER:Så pratar du med dina vänner om Way Out West

LÄS MER:Recension: Devo, Way Out West, Azalea, torsdag

LÄS MER:Nu tillåter Way Out West alkohol på hela festivalområdet

LÄS MER:Way Out West 2023 i bilder

Till konsertsommaren

ANNONS