Roger Palm på scen i samband med Molde jazzfestival.
Roger Palm på scen i samband med Molde jazzfestival. Bild: Vidar Ruud

Abba-trummisen Roger Palm är död

Roger Palm som spelade på klassiska Abba-låtar som ”Dancing queen” och ”Mamma Mia” är död.
”Dina trummor klingar oförglömligt. Jag kommer alltid att minnas dig”, skriver gitarristen och vännen Janne Schaffer på Facebook.

ANNONS
|

Det är Aftonbladet som har fått bekräftat från Roger Palms familj att den välrenommerade trumslagaren har gått bort under lördagen efter en tids sjukdom i Alzheimers.

”Han var en varm och ödmjuk medmänniska som alltid ställde upp för vänner och familjen. Han kommer vara enormt saknad och han lämnar ett stort tomrum efter sig. Vi kommer alla att minnas honom med varma hjärtan”, skriver familjen i ett uttalande.

Spelade på ”Dancing queen” och ”Mamma Mia”

Roger Palm var aktiv som studiomusiker under 70-talet och anlitades frekvent av Abba. Hans trumspel hörs på bland annat ”Dancing queen”, ”Mamma Mia”, ”Take a chance on me” och ”Thank you for the music”. Men även på Ted Gärdestads ”Satellit”.

ANNONS

Roger Palm var medlem i popbanden Gimmicks, Beatmakers och Moonlighters och även aktiv som jazztrummis.

Vännen och gitarristen Janne Schaffer skriver om Roger Palm på sin Facebook.

”Jag saknar dig Roger med dina glada tillrop i studion när vi skapade musik med bland andra Ted Gärdestad”, skriver Schaffer i ett inlägg på Facebook.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS