Åbytravets countryfestival flyttar in i Scandinavium

Efter fem år på Åbytravet flyttar nu West coast country-festival till en betydligt större och mer krävande lokal: Scandinavium. Detta meddelar arrangörerna i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Åbytravet är förvisso en mycket lämplig plats för country. Ljudet från raska hästhovar, lukten av grus och skinnvästar. En känsla av äventyr och insats.

Alltjämt kommer West coast country-festival, som har funnits sedan 2019, flytta sitt evenemang till Scandinavium nästa år. Detta meddelar arrangörerna i ett pressmeddelande. Här skriver de bland annat:

”Med denna flytt hoppas vi kunna erbjuda våra besökare en ännu bättre upplevelse, och attrahera några av de största namnen inom countrymusiken”.

Man avslutar samma meddelande med orden ”Vi ser fram emot att fortsätta denna musikaliska resa tillsammans med våra lojala fans”.

ANNONS

Senaste West coast country-festivalen hölls tidigare i år på Åbytravet. GP var där, och rapporterade då bland annat om den beundransvärda mängden cowboyhattar.

Festivalen kommer äga rum den 10 maj 2025.

GP söker arrangörerna för en kommentar.

LÄS MER:Han skriver om svenskarnas vilda kärlek till vilda västern

LÄS MER:Countryn har tagit över Göteborg – och världen

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS