Ainbusksångerskan Marie Nilsson-Lind är död

Artisten, musikern och författaren Marie Nilsson Lind har avlidit. ”Det är en oändlig sorg” säger systern Hanna Hermansson till Hela Gotland.

ANNONS
|

Marie Nilsson-Lind, mest känd som en del av den folkkära gruppen Ainbusk Singers har gått bort. Sångerskan, artisten och författaren blev 62 år.

”Det är en så stor och oändlig sorg, jag saknar henne så mycket”, säger systern Hanna Hermansson till tidningen Hela Gotland.

Marie Nilsson Lind hade nyligen gjort en comeback som sångerska med trion Ainbusk X3 och gjorde en turné som även nådde Stora teatern i Göteborg i december.

Väl tillbaka på Gotland avled Marie Nilsson Linds make den 28 december efter en längre tids sjukdom ”Nu har familjen drabbats av dubbel sorg”, säger Hanna Hermansson till Hela Gotland.

ANNONS

Systern Josefin Nilsson dog 2016

Ainbusk Singers bildades 1983 och fick fick sitt stora genombrott 1990 med showen "More amore" där låtarna "Lassie" och "Älska mig" ingick. Man tävlade även i Melodifestivalen så sent som 2008.

Medlemmen Josefin Nilsson hittades död den 29 februari 2016, 46 år gammal. Marie Nilsson skrev om sin syster i boken ”Josas bok – min berättelse” som kom ut 2020. Året därpå medverkade Marie Nilsson Lind i ”Så mycket bättre”.

Familjen gör nu också ett gemensamt uttalande:

"Marie Nilsson Lind (611213– 240104), vår Kicka, har på torsdagen lämnat oss och anslutit till orkestern i himlen och sin älskade Mangen. Vi ber om er respekt och hänsyn att låta oss sörja ifred".

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS