Mohamed Said, till vänster, och Mohammed El-Assir medverkade båda i ”Andra avenyn”.
Mohamed Said, till vänster, och Mohammed El-Assir medverkade båda i ”Andra avenyn”. Bild: Adam Ihse / EXPONERA

”Andra avenyn”-skådespelaren Mohamed Said är död

Skådespelaren Mohamed Said var tillsammans med Alicia Vikander en av ungdomarna som medverkade i SVT:s långkörare ”Andra avenyn”. Nu har han avlidit, 36 år gammal.

ANNONS
|

Det var Aftonbladet som var först med att berätta om dödsfallet, uppgifter som Mohamed Saids familj har bekräftat för tidningen.

”Vi vill tacka alla för ert stöd och kärlek som visats efter vår sons plötsliga bortgång. Vi vill be er att respektera hans integritet samt minne och vår tid att sörja hans plötsliga bortgång” skriver familjen till Aftonbladet i en kommentar.

Sadlade om till journalist

Mohamed Said spelade karaktären ”Karim” i SVT:s långkörare ”Andra Avenyn” mot bland andra Alicia Vikander och Stefan Gödicke. Därefter har Mohamed Said medverkat i såväl filmserien ”Beck” och ”Johan Falk” som i tv-serierna ”Arne Dahl” och ”Kommissarie Winter”. Hans filmdebut skedde dock i Daniel Fridells Guldbaggeprisade ”Säg att du älskar mig” från 2006.

ANNONS

Efter filmkarriären sadlade Mohamed Said om och började arbeta som journalist för bland annat SVT.

”Mohamed var en man med livsglädje och mycket kärlek för livet. Han hade stora planer för sin framtid som nu plötsligt har stannat utan anledning och det är mycket svårt för oss att förstå eller acceptera. Vi ber er därför att förstå att vi behöver denna tid att läka med familj och vänner tillsvidare”, skriver familjen vidare i sin kommentar.

Mohamed Said blev 36 år.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS