Brottsmisstankarna mot Alec Baldwin avskrivs

Hollywoodstjärnan Alec Baldwin åtalades för vållande till annans död efter skjutningen 2021 under inspelningen av filmen ”Rust”. Nu kommer misstankarna om brott att avskrivas, rapporterar flera amerikanska medier.

ANNONS
|

Åklagaren väntas lägga ner det uppmärksammade åtalet mot Hollywoodstjärnan Alec Baldwin. Det uppgav Deadline, ABC News med flera amerikanska medier under torsdagen.

Under inspelningen av filmen ”Rust” i oktober 2021 avfyrade Hollywoodstjärnan Alec Baldwin en pistol, ett rekvisitavapen, som visade sig vara skarpladdat. Händelsen kom att leda till den ukrainska filmfotografen Halyna Hutchins död.

En regiassistent ska, enligt uppgifter i Santa Fe Reporter som refererar till domstolsdokument, ha försett Baldwin med vapnet och ropat ”cold gun” – som man säger om ett vapen som inte innehåller skarp ammunition.

Åtalades i januari för vållande till annans död

I januari i år åtalades Alec Baldwin efter dödsskjutningen, misstänkt för vållande till annans död. I förra veckan började domstolsförhandlingarna, som skulle avgöra om Hollywoodstjärnan skulle ställas ställas inför rätta eller inte. Tre månader senare tycks han nu frias helt från brottsmisstankar.

ANNONS

Produktionens vapenansvariga, Hannah Gutierrez-Ree, står fortsatt åtalad. Tredje maj kommer en första förhandling att inledas i hennes fall, rapporterar CNN.

Branschtidningen Variety citerar Baldwins advokater Luke Nikas och Alex Spiro:

”Vi är nöjda med beslutet att avskriva brottsmisstankarna mot Alec Baldwin och vi uppmuntrar en ordentlig utredning runt den tragiska olyckan när det gäller fakta och andra omständigheter” .

Även regissören bakom ”Rust”, Joel Souza, träffades av ett skott som avfyrades från rekvisitavapnet vid det aktuella tillfället, men han klarade sig.

”Rust” är en western som utspelar sig i Kansas under 1880-talet. Nyligen har inspelningen av filmen återupptagits efter en paus på sjutton månader.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS