Springsteen hintade om ett nytt album som ska komma ut ”snart”.
Springsteen hintade om ett nytt album som ska komma ut ”snart”. Bild: Vianney Le Caer

Bruce Springsteen snart aktuell med ännu ett nytt album

Bruce Springsteen är redo att släppa ytterligare ett nytt album. Det berättade rockveteranen i samband med att han tilldelades årets Woody Guthrie-pris.

ANNONS
|

Det har bara gått ett halvår sedan Bruce Springsteens senaste album ”Letter to you” kom ut. Nu är det snart dags för ytterligare en platta.

Det avslöjade Springsteen i en strömmad intervju på torsdagen i samband med att han tilldelades årets Woody Guthrie-pris.

– Jag har inspirerades mycket av Kalifornien i mitt låtskrivande under 90-talet och 00-talet och även senare. Jag har en ny skiva som kommer ut snart som också utspelar sig mycket där, sade Springsteen i intervjun.

LÄS MER:Recension: Bruce Springsteen & Barack Obama - Renegades: Born in the USA

LÄS MER:Recension: Bruce Springsteen – ”Letter to you”

Det nya skivan skulle därmed kunna bli ett slags uppföljare till albumet ”Western stars” från 2019.

Springsteen har sedan många, många år haft folksångaren Woody Guthrie som en av sina förebilder och tolkade redan på 1980-talet Guthries ”This land is your land” under sina konserter.

ANNONS

Under intervjun spelade Springsteen också fyra låtar, bland annat Guthries ”Deportee”, som handlar om en flygkrasch i Los Gatos Canyon 1948 där 28 immigranter omkom, och passade på att kritisera den amerikanska immigrationspolitiken.

– Våra immigrationslagar är fortfarande en enda röra”, menade Springsteen.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS