Doktor Kosmos-medlem död

Sångerskan Lina Selleby som var med och grundade popbandet Doktor Kosmos har dött. Detta efter en tids sjukdom.

ANNONS
|

Det är bandet själva som ger dödsbeskedet på sitt Instagramkonto.

”Vår älskade, älskade syster Lina Selleby, Twiggy Pop, har lämnat oss idag. Kampen mot tumören är över. Det var du som förde in kosmos i Doktor kosmos. Det var du som förtrollade vår värld med din otroliga hjärna och vackra, odödliga själ. Vi älskar dig så mycket. Du får inte lämna oss. Vi saknar dig så fruktansvärt jävla mycket.”

Även Lina Sellebys före detta make Teet Sirotkin bekräftar dödsfallet i ett inlägg på Facebook.

Sångerskan, artisten och låtskriverskan Lina Selleby föddes 1971 i Gävle. Hon var tillsammans med bland andra Uje Brandelius och Martin Aagard en av medlemmarna som 1991 grundade popbandet Doktor Kosmos. Där gick hon under artistnamnet Twiggy Pop.

ANNONS

Hon solodebuterade också med sitt första egna album tidigare i år som då släpptes på Magnus Bjerkerts skivbolag Adrian Recordings.

– Vi visste alla att Lina var sjuk, och att det här skulle hända förr eller senare. Men det är jättetråkigt. Vi var goda vänner och vi har jobbat nära under lång tid, säger Magnus Bjerkert till Dagens Nyheter.

Lina Selleby blev 53 år.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS