Dolph Lundgrens cancer: ”Förberedde mig på att dö”

Dolph Lundgren fick cancer för nio år sedan – och ett tag var skådespelaren så sjuk att han förberedde sig på att dö. Lundgren skrev till och med sitt testamente, berättar han för Aftonbladet.

ANNONS
|

2015 diagnosticerades skådespelaren Dolph Lundgren med cancer. Han skulle vara med i biltävlingen Gumball 3000, och hade därför rest hem till Sverige.

– Under tiden fick jag reda på att jag hade en tumör i min vänstra njure. När jag kom tillbaka till Los Angeles tog de bort den. Sedan gick jag på kontroller var tredje månad, sedan var sjätte månad. Så höll det på i fem år, berättar Lundgren för Aftonbladet.

Under inledningen av pandemin fick Lundgren plötsligt beskedet att han var cancerfri. Men samma sommar kom sjukdomen tillbaka.

– Jag gjorde en skanning av en annan anledning och då upptäckte de tumörer i anslutning till njuren. Då åkte jag tillbaka till Los Angeles och tog bort dem, sedan har det varit två tuffa år. Det hade spridit sig till olika organ. Jag fick olika behandlingar, men det såg väldigt mörkt ut i slutet av 2021 och början av 2022.

ANNONS

Fick söka läkarhjälp under inspelningarna

Under samma tid filmade Dolph Lundgren ”Aquaman 2” och ”Expend4bles” i London. Han var under inspelningarna tvungen att söka läkarhjälp.

– Läkaren i London lät påskina att jag skulle ta det lugnt och njuta av familjen den tid jag hade kvar. Men jag märkte att han nog trodde att det var kortare tid än så.

Men sedan fick Lundgren en ny medicin, som tidigare använts för att behandla lungcancer. Då började alla hans tumörer krympa. I slutet av 2022 var cancern så försvagad att allting kunde brännas bort med mikrovågsstrålning.

I dag är Dolph Lundgren cancerfri. 67-åringen medger emellertid att han fortfarande känner viss oro – sjukdomen skulle kunna återvända. Till Aftonbladet berättar Lundgren att han redan har skrivit sitt testamente.

Dolph Lundgren är för tillfället aktuell i tidigare nämnda ”Aquaman 2” och ”Expend4bles”. Ikväll sänder också SVT galan ”Sjung tillsammans mot cancer”.

LÄS MER:Nytt på tv – vecka 40

LÄS MER:Recension: ”The expendables 4” i regi av Scott Waugh

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS