Emily Watson spelar Valya Harkonnen.
Emily Watson spelar Valya Harkonnen. Bild: Max

”Dune” blir serie på Max i höst – se nya trailern

När Denis Villeneuve återupplivade sci fi-klassikern ”Dune” för tre år sedan blev det en succé. I enlighet med Hollywoodlogiken kommer filmerna därför att kompletteras av en serie till strömningstjänsterna. I november har ”Dune: Prophecy” premiär på Max.

ANNONS

Sagan om ringen, Star wars, Harry Potter, Avengers. Vår tids stora fiktiva universum är inte bara populära, de är överallt – i böcker, filmer, serier, actionfigurer.

Nu står det klart att nästa värld som ska få den omfattande franchisebehandlingen är Frank Herberts romanserie ”Dune”. Efter två framgångsrika filmer planeras nu för den tredje delen på vita duken. Men fansen ska inte behöva vänta i flera år på att få återse husen Harkonnen och Atreides och den mytomspunna sekten Bene Gesserit.

I november är det premiär för ”Dune: Prophecy”, en sex avsnitt lång dramaserie som utspelar sig 10 000 år före Paul Atreides berättelse. Serien är baserad på boken ”Sisterhood of Dune” (2012) som är skriven av Frank Herberts son Brian Herbert och Kevin J. Anderson, den senare är också producent för serien.

ANNONS

I ”Dune: Prophecy” får vi följa systrarna Valya Harkonnen (Emily Watson) och Tula Harkonnen (Olivia Williams) i deras kamp mot krafter som hotar mänskligheten och vägen till att skapa Bene Gesserit.

Se den nya trailern till ”Dune: Prophecy” här:

De spelar i ”Dune: Prophecy”

Emily Watson – Valya Harkonnen, ledare av Systerskapet

Olivia Williams – Tula Harkonnen, Valyas syster

Jodhi May – Kejsarinna Natalya, ”en formidabel kunglighet som sammanförde tusentals världar genom sitt äktenskap med kejsare Corrino”

Sarah-Sofie Boussnina – Prinsessan Ynez, ”en självständig ung prinsessa som handskas med ansvaret att vara tronarvinge till den gyllene Lejontronen”

Shalom Brune-Franklin – Mikaela, ”En viljestark Fremen-kvinna som betjänar kungafamiljen samtidigt som hon längtar efter en hemplanet hon aldrig känt.”

Övriga: Faoileann Cunningham som Syster Jen, Aoife Hinds som Syster Emeline, Chloe Lea som Lila, Travis Fimmel som Desmond Hart, Mark Strong som Kejsare Javicco Corrino, Jade Anouka som Syster Theodosia och Chris Mason som Keiran Atreides.

Anna Foerster står listad som regissör för ett antal avsnitt, inklusive det första.

LÄS MER:Recension: ”Dune: part two” i regi av Denis Villeneuve

LÄS MER:Fem punkter om nya strömningstjänsten Max

LÄS MER:Skarsgård "fick utslag och skavsår" av "Dune"

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS