I september gör Einstürzende Neubauten sin efterlängtade spelning på Liseberg. På bild: sångare Blixa Bargeld.
I september gör Einstürzende Neubauten sin efterlängtade spelning på Liseberg. På bild: sångare Blixa Bargeld. Bild: RENE VOLFIK

Efterlängtade Einstürzende Neubauten till Liseberg

Den 17 september kommer den avantgardistiska industrigruppen Einstürzende Neubauten till Liseberg. ”Detta är en drömbokning”, säger Lisebergs artistbokare Per Alexanderson i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Einstürzende Neubauten bildades i Västberlin 1980, och ses som pionjärer inom den industriella musikscenen med sitt råa sound, som de skapar med hjälp av bland annat metallskivor, borrar och egentillverkade instrument. Bland bandets mest hyllade skivor finns "Halber mensch", "Tabula rasa" och "Silence is sexy". 2020 firade Einstürzende Neubauten 40 år och släppte då albumet ”Alles in Allem”.

Nu meddelar Liseberg att bandet kommer att spela på Stora scenen den 17 september, vilket blir deras enda Sverigespelning.

Läs mer: Sarah Klang klar för Liseberg

"Detta är såklart en drömbokning, få band har en sådan kultstatus som Einstürzende Neubauten", säger Lisebergs artistbokare Per Alexanderson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Einstürzende Neubauten skulle ha haft Sverige-premiär den 11 september 2020 på Liseberg, men konserten ställdes in på grund av pandemin.

Andra artister som kommer att uppträda på nöjesparken i sommar är Zara Larsson, Sarah Klang, Tom Jones, Brad Paisley och Victor Leksell.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS