Fickor och fransar dominerar catwalken på Way Out West

Väder och väskförbud är snackisarna som influerat festivalbesökarnas outfits i år. Många försökte lösa problemet med fickor. Lika många vägrade påverkas i sina klädval när de förberedde sig för den modevisning som festivalhelgen innebär.
– Man kan inte ha lika fri klädsel i andra delar av samhället. Här kan man köra på mer, säger Carl Tarre.

ANNONS

Portarna till Way Out West slog upp under dagen. Så gjorde även Slottsskogens egen catwalk. Väskförbud och väder stod i vägen för många av besökarnas stilplaner. Dock syntes mängder av bandtishor, cowboyboots, och de obligatoriska fetivalpaljetterna.

För Sakarias och Chatarina Wangefjord är festivalen en chans att ta ut svängarna i klädvalen.

Jag tycker det är kul med färger och att våga, säger Sakarias Wangefjord som är på Way out West tillsammans med Chatarina Wangefjord.
Jag tycker det är kul med färger och att våga, säger Sakarias Wangefjord som är på Way out West tillsammans med Chatarina Wangefjord. Bild: Josefine Stenersen

– Jag jobbar på sjukhus i ganska tråkiga kläder. Nu passar jag på. Jag tycker det är kul med färger och att våga, säger Sakarias Wangefjord, som är klädd i en randig byx-och skjortdress.

Chatarina Wangefjord har inspirerats av vilda västern. Hon har boots och skinnjacka i tydligt cowboytema.

ANNONS

– Jag gillar fransar. Det kommer jag ha på olika sätt varje dag, säger hon samtidigt som hon visar upp sina passande örhängen. Rosa bokstäver som bildar ordet ”howdy”.

Chatarina Wangefjord kommer klä sig i fransar samtliga av festivalens dagar. Hon har inspirerats av vilda västern, så även i öronen.
Chatarina Wangefjord kommer klä sig i fransar samtliga av festivalens dagar. Hon har inspirerats av vilda västern, så även i öronen. Bild: Josefine Stenersen

Väskförbud

En stor snackis inför Way Out West har varit väskförbudet som riskerar att försvåra festivalbesöket för många. Chatarina Wangefjord har en enkel lösning på problemet.

– Fickor! Jag har här på kjolen, men inte på jackan, säger hon samtidigt som hon gömmer händerna i sin glittriga paljettdress.

En annan som löser problemet med fickor är Letizia Galati, hon har dock inga egna.

– Han får ha mina saker i bakfickorna, säger hon och armbågar Carl Tarre i sidan.

Hon berättar att plaggen hon bär kommer från hennes mammas garderob. Någon större planering utöver det blev det inte.

Letizia Galati låter Carl Tarre bära hennes saker i bakfickorna.
Letizia Galati låter Carl Tarre bära hennes saker i bakfickorna. Bild: Josefine Stenersen

Bakom paret rullar mörka moln in över Slottsskogen, men solglasögonen är på. Carl Tarre bär ett par som man kan spegla sig i. Letitzias sitter på hjässan.

På Carl Tarres huvud sitter också en virkad mössa i randigt mönster. Under huvudbonaden döljer sig flätor. Han berättar att han inte utgått från någon särskild stil, det handlar bara om vad man gillar.

– Man kan inte ha lika fri klädsel i andra delar av samhället. Här kan man köra på mer, säger Carl Tarre.

ANNONS

”Jag gillar skaldjur”

En silverfärgad kimono fladdrar förbi i vimlet. Dess märken som är fastsydda i tyget går i tema med bärarens örhängen ‒ havet.

– Jag gillar skaldjur, så den är perfekt för mig, säger Piano Supannada.

Hon berättar att örhängena är tillverkade av en thailändsk konstnär, som även fiskat pärlorna som smycket är gjord av. Hon är positivt inställd till väskförbudet. Det är skönt att inte ha en väskrem över axeln.

– Det känns friare, man rör sig lätt, säger hon.

Komfort, terräng och flärd

Om man fäller blicken ned mot marken är det lätt att se hur besökarna har prioriterat. När man väljer skor gäller att att fundera på komfort, terräng och flärd. Boel Nordström kryssar i alla boxar med sina gula regnstövlar.

– Jag hade ett par svarta först, men de gav mig skoskav, säger hon.

De färgglada stövlarna har kombinerats med knästrumpor i regnbågsmönster. De gälla färgerna kommer samman på toppen av huvudet där ett par ljusgröna solglasögon placerats. Boel Nordström har inte några fickor, istället har hon en liten paljettmönstrad väska med sig. Den hade inte ställt till med några problem vid insläppet.

– Den får plats med cigg, tändare, kort och legitimation. Allt man behöver, konstaterar hon.

ANNONS

Läs mer på GP kultur:

LÄS MER:Way Out West öppnar portarna

LÄS MER:Hitta dig själv i vimlet på Way Out West

LÄS MER:Preppingstilen tar över festivalmodet

LÄS MER:Då drar monsterregnet in över Way Out West

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS