Hallström-Ohlin gillar att filma på hemmaplan

ANNONS
|

Romanen Hypnotisören av författarduon Lars Kepler har blivit en internationell supersuccé. I helgen hade filmen med samma namn Sverigepremiär. Filmen, som har Mikael Persbrandt och Lena Olin i huvudrollerna, har spelats in i Stockholm under nästan ett år.

Regissören Lasse Hallström, som inte har filmat i Sverige sedan Mer om vi barn i Bullerbyn för 25 år sedan, lovprisar upplevelsen.

- Det har varit underbart att lära känna Stockholm igen och att prata svenska på jobbet. Det rinner ur käften enklare och hela kroppen är med, det är vilsamt och det finns ingen översättning i vägen som gör att det känns stelt, säger han och får medhåll av hustrun och huvudrollsinnehavaren Lena Olin:

ANNONS

- Att spela på svenska är som att dansa i daggvått gräs, utbrister hon.

Hallström, som snarast förknippats med feel good-genren under många år gör med Hypnositören sin första thriller.

- Det var lärorikt och spännande och jag har faktiskt hunnit spela in en till sedan vi avslutade den här; Det är en romantisk thriller som heter Safe Haven, säger Lasse Hallström.

Lena Olin spelar huvudrollen som Simone, hypnotisörens fru. En kvinna som utsätts för ganska många prövningar under filmens gång.

- Jag tänkte att i den här karaktären finns det möjligheter. I action eller skräck är karaktärerna ofta bara där för att föra filmen vidare. I den här finns ett äktenskapsdrama som är vitalt och rikt och det var det som lockade mig, säger Lena Olin.

ANNONS