Se stjärnorna strömma in till filmfestivalen i Venedig

Nu har den 81:a upplagan av Venedigs filmfestival dragit igång. På onsdagskvällen trängdes Cate Blanchett, Sigourney Weaver, Michael Keaton och de andra Hollywoodstjärnorna på röda mattan.

ANNONS
|

Det är alltså Venedigs 81:a filmfestival som på onsdagskvällen drog igång i den sjunkande gamla staden på Italiens östkust. Inte illa. Eller väldigt illa, beroende på hur man ser det.

Först ut på festivalen var hur som helst öppningsfilmen ”Beetlejuice Beetlejuice”, där Michael Keaton repriserar rollen som Betelgeuse eller Beetlejuice i Tim Burtons uppföljare till kultklassikern från 1980-talet.

Det var också denna uppföljare som fått storstjärnor som Cate Blanchett, Winona Ryder, Willem Defoe och Sigourney Weaver med flera att trängas framför kamerorna på röda mattan

Senare under festivalen kommer den nya ”Jokern”-filmen att premiärvisas. Den heter ”Joker: Folie à deux” och där dyker Lady Gaga upp i rollen som Harley Quinn, Jokerns ex-flickvän.

ANNONS

Bland de kändisar som beräknas dyka upp senare under festivalen i Venedig finns också Tilda Swinton, Julianne Moore, Joaquin Phoenix, Angelina Jolie, George Clooney, Brad Pitt, Nicole Kidman och Daniel Craig. ”En revansch efter fjolårets nedbantade röda mattan-mingel”, skriver GP:s filmredaktör Maria Domellöf-Wik och syftar på den strejk i Hollywood som fick de mest namnkunniga skådespelarna att skippa festivalen förra året.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:Lady Gaga livar upp årets kändistäta Venedig-festival

LÄS MER:Recension: ”Sagan om ringen: Maktens ringar” – säsong två

LÄS MER:Recension: ”Den sista boken om mordet på Olof Palme”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS