Fröken Snusk i januari 2023 inför släppet av singeln "Dans" med den norske hitmakaren Kevin Boine. Den maskerade artisten, som försöker hålla sin identitet hemlig, ställer upp i Melodifestivalen nästa år uppger Aftonbladet.
Fröken Snusk i januari 2023 inför släppet av singeln "Dans" med den norske hitmakaren Kevin Boine. Den maskerade artisten, som försöker hålla sin identitet hemlig, ställer upp i Melodifestivalen nästa år uppger Aftonbladet. Bild: Christine Olsson/TT

Fröken Snusk ställer upp i Melodifestivalen nästa år

EPA-dunk-artisten Fröken Snusk är känd för hits som ”Rid mig som en dalahäst” och ”Raggarbilar (Warra warra)". Nästa år ställer hon upp i Melodifestivalen, uppger Aftonbladet.

ANNONS

Den ständigt maskerade artisten Fröken Snusk slog igenom hösten 2022 med låten ”Rid mig som en dalahäst”, och blev snabbt ett fenomen. Låten har i nuläget över 65 miljoner strömningar på Spotify.

Sångaren och musikproducenten Rasmus Gozzi, mannen bakom låten ”Strypsex i ditt garage”, är medskapare till hennes persona och musik. Även Fröken Snusk är känd för kontroversiella – och inte särskilt barnvänliga – texter om fylla och sex.

Hits som ”Raggarbilar (Warra warra)”, ”Gynekologen” och ”Skeva bil” har miljontals strömningar.

”Det här brukar ju vara väldigt mycket sex”

Nästa år ställer Fröken Snusk upp i Melodifestivalen, uppger Aftonbladet.

Vad det kan föra med sig för ett arrangemang som sänds i SVT och live inför en stor publik med många barn återstår att se.

ANNONS

Att sjunga om strypsex, luder, att bli tagen ”här och nu i ditt garage” och om fuckboys kan bli komplicerat på familjevänlig sändningstid. Och ska artisten tona ner sina snuskiga texter kanske besvikelsen blir stor bland EPA-dunk-fansen.

– Det ska bli intressant att se vad hon gör för låt, SVT brukar ju vara känsliga och det här brukar ju vara väldigt mycket sex. Samtidigt vill man ju att Fröken Snusk ska göra det hon är känd för, inte nåt halvdant, för de artister som kompromissar så brukar inte lyckas så bra, säger en källa med insyn till Aftonbladet.

LÄS MER:Så blev epa-dunk en topplistesuccé

LÄS MER:Något fint händer när epa-dunk möter gangsterrap

LÄS MER:Fröken Snusks och 1 Cuz låt ratas av fans

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS