GP Scen intog Kulturkalaset – se stjärnskotten här

Under Kulturkalaset är GP Scen återigen på plats för att lyfta fram artister och band från Göteborg. I år spelar Fägring, Bishat och Mud Grief som spås få sitt genombrott inom kort.

ANNONS
|

GP Scen är ett initiativ från GP:s musikredaktör Johan Lindqvist och Kulturkalaset i syfte att ge lokala band och artister en möjlighet att spela för en större publik.

Lördagen den 31 augusti klockan 16–17 tar GP över scenen på Kungstorget.

Programledare Kalle Berg från Nyhetsshowen kommer att presentera tre akter, som intervjuas på scen och även spelar tre låtar var.

Årets akter på GP Scen:

  • Indierockbandet Fägring består av Anton Tuvesson, Albin Bengtsson, Ville Petersson och Niklas Racov. De började spela ihop 2019 och debuterade med LP:n ”Rockpsalm” 2022. Albumet ”Obalans” har förutom svensk indie influenser från kraut och postpunk. Det mejslades fram i en betongkällare på Hisingen och släpptes i våras.
  • Bishat är född och uppvuxen i Landala (och gick i samma klass som Alicia Vikander), men bor numera i Stockholm. Brorsan Elias spelar i Junip tillsammans med José Gonzalez, som visade en tonårig Bishat hur man skriver låtar. I dag gör hon r’n’b-doftande pop och planerar att släppa ett album nästa år.
  • Rockbandet Mud Grief, som består av Elliot Högfeldt, Casper Salenfalk, Teo Janssen och Nils Hoff, bildades 2022 och spelar ösig och lite bluesig noiserock – stoner rock, kan man säga. De släppte EP:n ”Noise pollution” 2023 och arbetar nu på ett fullängdsalbum.

LÄS MER:Bishat Arayas drömmar formades ihop med Alicia Vikander i Landala

LÄS MER:Veckans spellista: A36, Melissa Horn, Bishat, Nick Cave, King Hannah

LÄS MER:Veckans spellista: Daniela Rathana, Fägring, Beverly Kills, Jonathan Johansson, Velveteen queen

LÄS MER:Årets bästa album från Göteborg 2024 – såhär långt

Anmäl dig till Johan Hiltons nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS