GP släpper unika poddar inför varje konsert på Ullevi 2023

Sommar i Göteborg betyder konserter på Ullevi. GP gör ett unikt poddavsnitt om varje artist som gästar arenan 2023. Först ut är Metallica – sedan väntar Bruce Springsteen, Coldplay, Gyllene Tider och Laleh.

ANNONS
|

Prenumerera på podden

Du kan lyssna på GP Musikdokumentär i din poddspelare.

Prenumerera på podden i Spotify

Prenumerera på podden i Apple Podcaster

Prenumerera på podden i Google Podcasts

När Håkan Hellström hade sina rekordkonserter på Ullevi 2022 kunde GP:s läsare ladda upp med podd-dokumentären ”Håkan Hellström – från Jazzhuset till Ullevi”

Nu tar redaktionen ett delvis nytt grepp inför den intensiva konsertsommaren på Ullevi 2023 och släpper ett poddavsnitt för varje akt som gästar den stora arenan.

– Vi har sett att det är många som vill ta del av vår musikjournalistisk genom poddar och där vi också ser att vi når nya målgrupper. Därför känns det väldigt kul att få göra den här poddserien, som en del i GP:s nya satsning på ljud, konstaterar programledaren och producenten Isabella Persson.

ANNONS

GP:s musikredaktör Johan Lindqvist är stående gäst i podden.

– Läsarna uppskattade verkligen Håkan-podden och den var dessutom väldigt rolig att göra. Det är utmanande att hitta nya former för att berätta om artister vi bevakat intensivt under många år. Nu kändes det här som en naturligt fortsättning, säger han.

Återkommande röster är också kulturredaktionens Fanny Wijk och tidningens konsertrecensent Daniel Claeson. Tillkommer gör specialinbjudna gäster.

Reportage från Metallica-museet i Småland

Josephine Forsman, trummis i Sahara Hotnights medverkar i avsnittet om Gyllene Tider och pratar om hur det är att återförena ett band.

Eddie Johansson som ser sin hundrade Springsteen-konsert på Ullevi finns med för att diskutera sin största musikaliska hjälte. I avsnittet om Metallica åker vi till Cliff Burton-museet utanför småländska Ljungby.

– Vi har sökt perspektiv och diskussioner som känns relevanta för de olika artisterna. Det är ju så otroligt kul att prata om musik. Inte minst inför ännu en massiv konsertsommar i Göteborg, säger Johan Lindqvist.

”Det kommer att bli folkfest på riktigt”

Också GP:s biträdande kulturchef Carl Petersson Moberg ser fram emot sommarens alla Ullevi-spelningar.

– I princip ett helt Göteborg kommer att knöka in sig på Ullevi under några helger i sommar. Det kommer att bli folkfest på riktigt och jag tillhör dem som tycker att staden är som allra bäst då, oberoende om det beror på Gothia cup eller Bruce Springsteen, säger han och och fortsätter:

ANNONS

– För det viktigaste är inte att man avgudar Laleh eller att man "hört varenda Coldplay-låt sedan 'Yellow'". Det är också något med att bara få lyssna på musik ihop med en massa främlingar och ha kul. Ja, jag fattar att det låter lökigt, men det finns faktiskt värden här som man inte ska underskatta.

Redan nu kan du lyssna på Metallica-avsnittet. Övriga avsnitt kommer att släppas veckan innan respektive konsert och finnas att lyssna på, som man brukar säga, där poddar finns.

LÄS MER:Recension: Metallica - Johan Cruyff arena, Amsterdam

LÄS MER:Bruce Springsteen & The E Street band, Paris, lördag

LÄS MER:Recension: Coldplay, Estádio Cidade de Coimbra, Portugal, söndag

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS