Gunilla Persson anlitar advokat mot Mauri Hermundsson

Den före detta Hollywoodfrun Gunilla Persson är missnöjd med sin medverkan i tv-programmet ”Mauri – vad hände sedan?” Avsnittet spelades in kort efter Perssons mammas död och hon menar att tv-teamet gick över flera etiska gränser. Nu har hon anlitat en advokat för att söka rättsliga åtgärder, skriver Expressen.

ANNONS
|

I Mauri Hermundsson serie ”Mauri – vad hände sen?” besöker han udda kändisar från exempelvis virala klipp, reklamfilmer och gamla tv-program. Just nu sänds den andra säsongen i TV4 – och ett avsnitt riskerar att få ett rättsligt efterspel.

Den före detta Hollywoodfrun Gunilla Persson är med i avsnittet som sändes den 6 november. Avsnittet spelades bland annat in i anslutning till Perssons mammas begravning.

Samma dag som programmet sändes riktade Gunilla Persson skarp kritik mot produktionen ett Instagraminlägg:

”Mauri spelar pajas och driver med mina vänner på mammas mottagning följande begravningen. Han frågar sig själv gång på gång vad han har där att göra! Han VANÄRAR därigenom mammas minne. Dessutom fick jag kämpa för att få inslaget korrigerat eftersom det var lögnaktigt och man påstod att jag gick ut på middag med Mauri samma kväll som mamma begravdes!!!!”

ANNONS

”Ta det med en nypa salt”

Mauri Hermundsson har sagt till TV4 Nyheter att man skulle ta Perssons upprördhet med en nypa salt:

– Jag har lite svårt att förstå det. Jag tycker att programmet är trevligt och inte alls kränkande mot varken henne eller hennes familj, och jag tror de flesta som tittar kommer förstå vad jag menar. Hon har haft en lång dialog med producenten och har sett avsnittet och fick göra ändringar, sa han till kanalen.

Gustav Carlsson som är projektchef för programmet på TV4 menar att Persson fått se och godkänna de delar av programmet där hon är med.

– Vi tycker det var fint att Gunilla tog sig tid att prata med oss och bjuda in oss till hennes mammas begravning. Det är tråkigt om hon är missnöjd med slutresultatet, säger Gustav Carlsson, projektchef för programmet på TV4.

Hävdar avtalsbrott

Gunilla Persson var inte nöjd med responsen.

I ett nytt inlägg meddelar hon att advokaten Mark Safaryan, som även företräder Persson i ett förtalsmål mot skvallerjournalisten Daniel Nylén, undersöker om det går att vidta rättsliga åtgärder mot produktionen.

Han menar att det rör sig om avtalsbrott.

– Det har funnits en ursprunglig överenskommelse om deltagande i Mauris program och Gunilla har uppfyllt sin del av överenskommelsen, vilket man inte kan säga om motsidan, säger Mark Safaryan till Expressen.

ANNONS

GP har varit i kontakt med Mauri Hermundsson, som hänvisar till TV4.

”Det är tråkigt att Gunilla känner så men hon har sett och godkänt de delar som visades i programmet”, säger Sofia Fritze, presskontakt på TV4, i ett mejl.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS