Halloween på Liseberg satsar på ett nytt skräckhus för barn

Även i år blir det Halloween på Liseberg då parken fylls av pumpor, läskiga figurer och allehanda oknytt. Nytt för år i är ”Sagoskogen” – ett skräckhus speciell anpassat för de minsta besökarna.

ANNONS

Sedan hösten 2015 har Liseberg bytt skepnad i samband med Halloween. I år är det dags igen då parken öppnar den 4 oktober.

För varje Halloween-säsong har man velat skruva på upplevelsen. Nyheten 2024 heter ”Sagoskogen” och är en interaktiv attraktion där barnen som besöker parken får vara med och styra vad som händer i berättelsen.

Övre åldersgräns på elva år

– Barn är experter på att förflytta sig mellan olika världar och upptäcka gränsen mellan kul, spännande och kanske till och med lite läskigt. I ”Sagoskogen” får barnen möta snälla, roliga och busiga sagoväsen och vara med och styra berättelsen genom både rörelser och läten som de får lära sig innan de går in. Som ett barnvänligt och mycket snällt skräckhus, säger Lotta Carlsbogård, chef på säsonger och events på Liseberg.

ANNONS

Man får ha med sig en vuxen att hålla i handen men i övrigt har Liseberg satt en övre åldersgräns på elva år.

Hotell Gasten i becksvart mörker

Nytt är också att välbekanta Hotell Gasten nu släcks ned helt under parollen ”Nattsvart”. Det kommer råda ett kompakt mörker. ”Allt är mycket mörkare, kallare och än mer obehagligt än sist”, lovar parken i ett pressmeddelande.

Under Halloween finns totalt fem skräckhus, två skräckområden, 35 åkattraktioner, 250 skräckaktörer, 30 000 pumpor samt bus och godis för alla barn inne på Kaninlandet.

Halloweensäsongen öppnar den 4 oktober och håller öppet fram till 3 november.

LÄS MER:Recension: Klubb Karusell med A7S på Liseberg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS