Här är årets Way Out West-nyheter i Slottsskogen

Bättre konserttält, nya restauranger och en egen skatefestival. Däremot inga politiska samtal. Så blir helgens upplägg på Way Out West i Slottsskogen.
– Vi stuvar om festivalen från år till år, säger Filip Hiltmann på arrangerande Luger.

ANNONS
|

Under flera år förekom det intressanta och stundtals intensiva panelsamtal inne på Way Out Wests festivalområde i Slottsskogen. Men i år blir det inga debatter alls under den samlande programpunkten WOW-talks. Festivalens samtalsscen på Höjden har i stället flyttat ut på stan.

– Vi kände att vi behövde göra en förändring och valde förra året att göra om Höjden till en renodlad musikscen. Men vi håller ändå Way Out Wests talksevent vid liv, bland annat är vi medarrangörer till evenemangsbranschens nya hållbarhetskonferens Greentopia på Auktionsverket Kulturarena och det sker flera samtal i samband med våra filmvisningar, påpekar Filip Hiltmann på arrangerande Luger.

ANNONS

Lilla Napoli från Falkenberg tar plats i Slottsskogen

För drygt tio år sedan blev Way Out West en av de första festivalerna i Europa att helt ta bort kött från menyn. Filip Hiltmann berättar att Way Out West fortfarande arbetar hårt med frågan och att festivalen har spetsat sitt matprogram även i år. De kommer att ha Årets kock-vinnaren Jessie Sommarström på plats i parken med egen pop up-restaurang, såväl som Årets kock-finalisten och kockarnas kamp-vinnaren Louise Johansson.

– Vi har också Lilla Napoli här, den jättehajpade pizzerian från Falkenberg som blev mottagen som en headline-akt, skrattar Filip Hiltmann.

Bland övriga nyheter märks en handfull nya Stay Out West-ställen, en återvändande skatepark som en ”festival i festivalen” och scenen Växthuset för nystartade band. Dessutom har Linnétältet i Slottsskogen bytts ut mot ett helt nytt och öppnare tält där fler personer på kanterna ska kunna se artisterna på scen.

– Vi har inte ruckat något på scenstrukturen, scenerna står där de brukar stå, och besökarna kommer att känna igen sig. Men det finns ytterligare ett par nyheter i parken som jag inte vill avslöja på förhand, säger Filip Hiltmann.

LÄS MER:Så rustar Way Out West för den befarade regnstormen

LÄS MER:Så pratar du med dina vänner om Way Out West

LÄS MER:Nya namn till Way Out West – Ayra Starr, Les Big Byrd, Terra

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS