Här är deltagarna i ”Drag race Sverige”

Almighty Aphroditey, Elecktra och Fontana – nu är alla nio deltagare släppta till ”Drag race Sverige”. Vem kommer vinna, och vem kommer besegras? Se de tävlande nedan.

ANNONS
|

Bara smeknamnen i kommande ”Drag race Sverige” underhåller och tjusar. En av deltagarna heter Admira Thunderpussy. En annan har iklätt sig det ovanligt kryddiga namnet Santana Sexmachine.

Förlagan ”RuPauls dragrace” har kallats ”världens mest prestigefyllda dragrace-tävling” och den första säsongen av programmets svenska version inleds i början av mars. Allting styrs med skandalös, säker hand av Robert Fux, tillsammans med juryn Kayo och Farao Groth.

Se årets deltagare nedan:

Drag race Sverige
Bild: Karl Nordlund /SVT

Admira Thunderpussy

”Admira Thunderpussy är här för att lindra era barndomstrauman”, menar SVT i sin beskrivning av den utåtriktade dragartisten. Det ska bli mycket intressant att se hur hon går tillväga med detta.
Drag race Sverige

Almighty Aphroditey

Är i övriga livet student, och beskrivs bland annat som en gudinna. ”Kommer inridandes på en dalahäst”, meddelar SVT:s pressavdelning.
Drag race Sverige

Antonina Nutshell

Beskriver sig själv som ”en kurvig kameleont från Norrland”, vilket låter uppmuntrande.
Drag race Sverige
Bild: Karl Nordlund /SVT

Elecktra

Kommer från Skåne, och skall enligt tillförlitliga källor vara mycket rolig.
Drag race Sverige
Bild: Karl Nordlund /SVT

Endigo

En internationell meme-queen, menar SVT i sitt pressmeddelande. Skall bli mycket intressant att se hur Endigo hävdar sig i årets startfält. Säkert utmärkt.
Drag race Sverige
Bild: Karl Nordlund /SVT

Fontana

Kommer ursprungligen från Brasilien, och har farit över hela världen för att vara med här. Kan gå långt, tycks ha både uthållighet och ett korrekt mått av glamour.
Imaa Queen
Bild: Karl Nordlund /SVT

Den enda smålänningen i startfältet, vilket glädjer. Hur det kommer gå i år vet ingen, men Imaa queen beskriver sig själv som en ”sagoberättare”.
Drag race Sverige
Bild: Karl Nordlund /SVT

Santana Sexmachine

SVT inleder sin beskrivning av Santana med frågan: ”Do i make you horny baby?” Kan gå långt i år.
Drag race Sverige
Bild: Karl Nordlund /SVT

Vanity Vain

Det blir inget dragrace utan Vanity Vain, påstår SVT. När du betraktar Vains utomordentliga hållning är du nästan böjd att hålla med.

LÄS MER:Jag bävar inför debatten om SVT:s Rupaul’s Drag Race

LÄS MER:Robyn blir gästdomare i "RuPaul's drag race"

LÄS MER:Hollywood sörjer "Glee"-stjärnan Naya Rivera

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS