Får att slippa betala flera tusen ska konsertbesökarna kunna uppvisa legitimation och vaccinationskort.
Får att slippa betala flera tusen ska konsertbesökarna kunna uppvisa legitimation och vaccinationskort. Bild: David J. Phillip

Här kostar konserten flera tusen – utan vaccinbevis

Konsertbesökare i staden Tampa i Florida som vill se punkbandet Teenage Bottlerock får betala runt 150 kronor. Men bara om man är vaccinerad. Annars kostar det dryga 8 000 kronor, rapporterar CNN.

ANNONS
|

Leadfoot Promotions, som säljer biljetter till en konsert med punkbandet Teenage Bottlerock i Tampa, i den amerikanska delstaten Florida, har haft en något okonventionell prissättning.

LÄS MER:Svenska konsertbesökare gör tummen upp för vaccinpass

En biljett till konserten kostar 18 dollar, ungefär 150 kronor. Om man är vaccinerad. Annars kostar det 999 dollar, dryga 8 000 kronor.

Arrangören Paul Williams, berättar för CNN att han följer nyheterna noga och att idén kom efter att USA:s folkhälsomyndighet CDC gått ut med att vaccinerade kan träffas inomhus om de bär masker, samtidigt som guvernören i Florida Ron DeSantis skrivit under att vaccinpass ska förbjudas.

– Jag ville bara sälja biljetter till konserten... och jag ville få några ungar vaccinerade, säger Paul Williams till CNN.

ANNONS

LÄS MER:Frågan du ska ställa till motivationscoachen

Femton minuter efter att Williams lade ut konsertplanerna skrev Ron DeSantis under ytterligare en lag som bötfäller företag som verifierar vaccinationer med 5 000 dollar per fall. Men lagen träder i kraft fem dagar efter att konserten äger rum.

Hittills har 210 av de 250 biljetterna sålts till det billigare priset. För att få köpa måste man visa både legitimation och vaccinationskort.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS