Iransk världsartist ställer in turné efter protesterna

Göteborgs konserthus var utsålt inför Homayoun Shajarians besök den 4 november. Nu ställer den iranske världsartisten in konserten och sin Europaturné, till följd av situationen i hemlandet.

ANNONS
|

Den persiske sångaren Homayoun Shajarian har uttryckt sitt stöd till den proteströrelse som den senaste tiden har präglat Iran. Nu ställer han in sina kommande konserter i Europa.

– Jag ber om ursäkt till alla kära som köpt biljetter för att delta i dessa konserter med sin kärlek och tillgivenhet, skriver Shajarian på Instagram.

Homayoun Shajarian hade tre Sverigespelningar inbokade i november. Två i Stockholm, samt en på Göteborgs konserthus den 4 november.

Enligt Göteborgs symfoniker var Homayoun Shajarian nyligen belagd med reserestriktioner, efter att ha kommit tillbaka till Iran från en turné i Australien. Restriktionerna är nu hävda, men världsartisten väljer alltså ändå att ställa in kommande delen av turnén.

ANNONS

– Det är beklagligt att musiken får stå åt sidan i tider av politiskt förtryck, säger Sten Cranner, vd för Göteborgs Symfoniker AB, i ett pressmeddelande.

Den som köpt biljett till konserten i Göteborg kan återlösa dem hos biljettkontoret på Göteborgs konserthus.

LÄS MER:Iranska röster kommer till Dramatens scen

LÄS MER:Protestsångerna som iranska regimen vill stoppa

ANNONS