”James Bond” vägrar låta barnen ärva hans pengar

James Bond-skådisen Daniel Craig är god för hundratals miljoner. Men han tänker inte låta barnen ärva ett öre.

ANNONS
|

Det var ett så kallat marriage made in heaven när producenterna bakom James Bond för 15 år sedan fann sin nya fixstjärna i skådisen Daniel Craig.

Dels ryckte filmserien upp sig så fort den stenhårde britten tog över efter den slappe irländaren Pierce Brosnan, dels kunde Daniel Craig påbörja sin resa mot att bli en av Hollywoods allra mest välbetalda skådisar.

LÄS MER:Gentlemannen är tillbaka – men vem är han år 2021?

För rollen som agent 007 i den senaste Bondfilmen ”No time do die” med premiär nu i september fick Daniel Craig 25 miljoner dollar och toppar därmed storstjärnornas lönelista enligt filmtidningen Variety.

Enligt samma magasin ryktas Craig dock dra in runt 100 miljoner (!) dollar på de båda uppföljarna till deckarsuccen ”Knives out”, mycket tack vare förväntade streamingintäkter. Kanske därför som Daniel Craig efter fem Bondfilmer (inklusive höstens ”No time to die”) nu har valt att tacka för sig som britternas hemliga agent. Han tycker inte det är roligt längre och behöver som sagt inte pengarna. Och har heller ingen avsikt att dela dem med sina barn.

ANNONS

Daniel Craig vägrar låta barnen ärva honom

Enligt den amerikanska nyhetssajten CNBC, som citerar en intervju med Craig i livsstilsmagasinet Candis, planerar den 53-årige Hollywoodstjärnan att inte ha något kvar av sin redan ansenliga förmögenhet när han en gång dör. Dessutom tycker han inte att barn ska ärva sina föräldrars pengar.

LÄS MER:Adam Lundgren debuterar som svensk actionhjälte i Ryssland

Att James Bond bränner miljoner på casinon, dyra bilar och en stadig ström av vodka martinis betyder inte att mannen bakom rollen vill att hans egna barn ska kunna göra det. Till magasinet Candis säger Daniel Craig att han tycker det är ”smaklöst” att ärva pengar och att han hellre skulle göra sig av med sin förmögenhet än att ge bort den till sina barn. Vad hans båda döttrarna anser om den saken, eller vad de tycker om att pappa nu ska sluta jobba som James Bond, berättar inte artikeln.

Flera namn ryktas ta över som James Bond

Det leder oss däremot osökt in på vem som kommer att ta över som 007 när Daniel Craig nu lägger hatten på hyllan. Det har tidigare ryktats om att Clive Owen, Orlando Bloom, Jude Law och australiensaren Hugh Jackman varit aktuella för uppdraget som den nye 007, men så är knappast fallet längre.

LÄS MER:Lady Gaga och Bond tillbaka på bioduken – eller?

Istället är det namn som Tom Hardy, ”Bridgerton”-hunken Regé-Jean Page, Cillian Murphy från ”Peaky Blinders” och skotten Sam Heughan i ”Outlander” som bland annat magasinet Esquire lyfter fram.

ANNONS

Frågan är om mångåriga Bondproducenten Barbara Broccoli själv vet. Därifrån är det ännu så länge locket på.

LÄS MER:Brosnans Bond-favoriter: Elba och Hardy

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS