Janet Jacksons ursäkt påhittad av låtsasmanager

Sångerskans manager bad om ursäkt för att hon spridit en konspirationsteori om Kamala Harris – men Jackson ber inte om ursäkt alls, och mannen var aldrig hennes manager, menar sångerskans representant. Själv säger mannen att han nu fått sparken.
Läs om turerna i den förvirrade konflikten.

ANNONS
|

Det var i en intervju med The Guardian som Janet Jackson ombads tycka till om presidentvalet i USA.

Kamala Harris kan ju mycket väl bli USA:s första svarta kvinnliga president, sade reportern. Detta var en premiss Janet Jackson tydligen inte var med på.

”Det är vad jag fått höra”

”Men, du vet vad de tydligen sagt? Hon är inte svart. Det är vad jag hört. Att hon är indier” sade sångerskan till tidningen, och fortsatte: ”Hennes pappa är vit. Det är vad jag har fått höra.”

Att Kamala Harris pappa är vit, och inte en svart man från Jamaica, är en välkänd konspirationsteori som spridits av såväl Trumpsupportrar som av republikanernas nominerade kandidat Donald Trump själv.

ANNONS

Uttalandet orsakade därmed ett medialt ramaskri.

Vissa fördömde sångerskan, medan andra gick till hennes försvar: exempelvis skrev New York Post att legendaren Whoopie Goldberg i programmet The View rättfärdigade okunskapen med att Janet Jackson är en musiker, och inte ”ett politiskt djur”.

Manager bad om ursäkt – var inte hennes manager

Sen kom en offentlig ursäkt. Buzzfeed var först med att rapportera att hennes ”manager” menade att uttalandet baserades på ”felaktig information”.

"Hon hyser djup respekt för vicepresident Kamala Harris och hennes prestationer som en svart och indisk kvinna. Janet ber om ursäkt för förvirringen hon orsakat och är själv av åsikten att det är viktigt med korrekt information i det offentliga samtalet", löd uttalandet.

Men inte långt därefter tog det sig en till vändning. Janet Jackson ville inte be om ursäkt.

En representant för sångerskan sade till People att ursäkten kom från en man som inte var en del av hennes stab, och att ursäkten aldrig godkänts.

Representanten slår även fast att det är sångerskans broder, Randy Jackson, som är hennes riktiga manager.

Låtsasmanagern: ”Jag har fått sparken”

Den mystiske person som påstod sig vara Janet Jacksons manager är en man vid namn Mo Elmasri.

Elmasri, en egyptisk filmskapare, är listad som producent i den kommande dokumentären ”Janet Jackson: Family first” om sångerskan. Han har även gett uttalanden titulerad som hennes manager tidigare, bland annat till Daily Mail.

ANNONS

I ett email till Variety skriver Mo Elmasri att han nu fått sparken av Janet och Randy på grund av hans försök att ”förbättra hennes image”.

”Det här är något jag inte förtjänar”, skriver han vidare.

Variety rapporterar även att Janet Jackson och hennes bror och manager Randy sägs inte vara tillgängliga att ge någon kommentar, då de sörjer sin storebror Tito Jackson, en av Jackson 5-medlemmarna, som dog förra söndagen.

LÄS MER:Jacksons ursäkt kom från "obehörig källa"

LÄS MER:Janet Jackson ber om ursäkt till Kamala Harris

Anmäl dig till Johan Hiltons nyhetsbrev

GP:s kulturchef Johan Hilton tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS