Joel Kinnaman anmäler kvinna från Skaraborg för utpressning. I ett Instagraminlägg skriver Joel Kinnaman att han tidigare har ansökt om ett besöksförbud, då han hävdar att kvinnan har hotat med att skada honom och hans nära och kära, samt att hon har försökt utpressa honom på pengar.
Joel Kinnaman anmäler kvinna från Skaraborg för utpressning. I ett Instagraminlägg skriver Joel Kinnaman att han tidigare har ansökt om ett besöksförbud, då han hävdar att kvinnan har hotat med att skada honom och hans nära och kära, samt att hon har försökt utpressa honom på pengar. Bild: JONAS EKSTRÖMER / TT

Joel Kinnaman har polisanmält en kvinna från Skaraborg för försök till utpressning

Polisen i Skaraborg har tagit emot en polisanmälan – från Hollywoodskådisen Joel Kinnaman. Den svenske skådespelaren har anmält en kvinna från området för försök till utpressning.
– Det vi gör nu är att titta igenom ärendet, säger Daniel Lundgren, tillförordnad gruppchef för grova brott i Skövde, till P4 Skaraborg.

ANNONS
|

Det var den sjätte augusti som polisen i Skaraborg tog emot en anmälan från Joel Kinnamans juridiska ombud uppger Daniel Lundgren, tillförordnad gruppchef för grova brott i Skövde, till P4 Skaraborg.

Anmälan rubriceras som försök till utpressning.

– Vi kommer i första hand titta på det här ärendet som vi har fått in till oss och sedan får vi självklart, tillsammans med Joel Kinnamans juridiska ombud, titta på andra ärenden och se om de handläggs i Sverige eller om de handläggs i USA. Det är sådana saker som vi måste få svar på inom kort för att kunna arbeta vidare, säger Daniel Lundgren till radiokanalen.

ANNONS

I ett Instagraminlägg skriver Joel Kinnaman att han tidigare har ansökt om ett besöksförbud mot kvinnan, då han hävdar att kvinnan har hotat med att skada honom och hans nära och kära, samt att hon har försökt utpressa honom på pengar.

Polisen går igenom ärendet

Kvinnan, som tidigare svarat på anklagelserna på sociala medier, uppger att hon har utsatts för en våldtäkt av skådespelaren. Vilket Joel Kinnaman nekar till.

– Det vi gör nu är att titta igenom ärendet och går igenom de handlingar som finns, för att sedan göra en bedömning om vilka personer som ska höras i utredningen, och vilka åtgärder som ska vidtas, säger Daniel Lundgren till P4 Skaraborg.

Skådespelaren Joel Kinnaman är bland annat känd från filmerna ”Snabba cash” och ”Suicide squad”.

ANNONS