Pedro Pascal och Bella Ramsey får sällskap av Kaitlyn Dever i nya säsongen av ”Last of us”.
Pedro Pascal och Bella Ramsey får sällskap av Kaitlyn Dever i nya säsongen av ”Last of us”. Bild: Pressbilder HBO

Kaitlyn Dever klar för säsong 2 av HBO-succén ”Last of us”

”Last of us” gjorde dundersuccé på HBO under 2023. Nu är det klart att Kaitlyn Dever, 27 år, gör Pedro Pascal och Bella Ramsey sällskap i säsong 2.

ANNONS
|

HBO berättar i ett pressmeddelande att Kaitlyn Dever kommer göra rollen som Abby, ”en skicklig soldat vars svartvita syn på världen utmanas när hon söker hämnd för dem hon älskade.”

”Precis som inför den första säsongen har vi letat efter skådespelare i världsklass som kan gestalta själen hos de karaktärer som finns med i berättelsen. Inget betyder mer än talang och vi är entusiastiska över att en erkänt duktig skådis som Kaitlyn ansluter till Pedro, Bella och resten av familjen”, kommenterar Craig Mazin och Neil Druckmann som är seriens producenter, skapare, regissörer och manusförfattare.

"Last of us” säsong 2 får premiär 2025

Kaitlyn Dever har tidigare medverkat i bland annat serierna ”Justified”, ”Last man standing” och ”Unbelievable”. Hon har även spelat en av huvudrollerna i filmerna ”Booksmart” från 2019 och ”Rosaline” från 2022

ANNONS

Säsong två av ”Last of us” börjar spelas in under våren med planerad premiär 2025. Liksom tidigare bygger serien på spelet med samma namn och utspelar sig tjugo år efter att den moderna civilisationen har gått under.

LÄS MER:Alla vinnare, förlorare och kläder på Golden Globe

LÄS MER:Jo Koys insats som galavärd sågas

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS